Olimpiada vyksta ne tik Žemėje: kaip atrodo disko metimas ar rutulio stūmimas kosmose?

Sportuoti galima ne tik Žemėje, bet ir kosmose. Tarptautinės kosminės stoties astronautai pagerbė Olimpines žaidynes ne tik imituodami deglo perdavimą, bet ir atkartodami kai kurias sporto šakas. Kaip atrodo disko metimas ar rutulio stūmimas kosmose?

Ceremonija, kokią retai pamatysi. Olimpiadą, pasirodo, galima surengti ir kosmose. Ir netgi perduoti olimpinį deglą. Tiksliau, jo imitaciją.

Prieš varžybas svarbu gerai apšilti. Pramankštinti kūną nuo galvos iki kojų.

Metas atsigerti vandens ir galima pradėti. Kaip keliami svoriai kosmose? Kosmonautei štangos rovimas – vieni juokai. Tarptautinėje kosminėje stotyje vietos pakankamai, tad galima varžytis ir metant diską ar stumiant rutulį.

„Mes, žinoma, turėjome nesvarumo pranašumą. Galime tik įsivaizduoti, kaip sunku turi būti pasaulinio lygio sportininkui. Sportuoti esant gravitacijai. Taigi nuo mūsų visų Tarptautinėje kosminėje stotyje kiekvienam olimpinių žaidynių sportininkui linkime didžiausios sėkmės“, – sakė NASA astronautas Matthew Dominick.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Iš viso Tarptautinėje kosminėje stotyje yra devyni astronautai. Stotis skrieja apie 28 tūkst. kilometrų per valandą greičiu. Ji visiškai žemę apskrieja maždaug per pusantros valandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių