Paryžiuje siaučia emocijos: kokie pirmieji Lietuvos olimpiečiai pasirodys jau rytoj?

Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo iškilmės – šiandien, bet varžybos jau prasidėjo, kilo ir pirmasis skandalas.

Tarp žiūrovų – G. Nausėda

Olimpiados atidarymo ceremonija numatyta šiandien ne tradicinėje vietoje – stadione, o prie Senos upės. Renginys turėtų trukti beveik pusketvirtos valandos.

Iškilmes stebės ir Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana. Šalies vadovas taip pat planuoja aplankyti mūsų šalies sportininkus olimpiniame kaimelyje, per varžybas palaikyti plaukikus, irkluotojus, trijulių krepšinio (3 prieš 3) komandą.

G. Nausėda dalyvaus pasaulio lyderių susitikime sporto tema, Lietuvos ambasadoje Prancūzijoje atidarys mūsų šalies olimpinio judėjimo 100-mečiui skirtą parodą, susitiks su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu, Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) vadovu Thomu Bachu.

Laukia atrankos etapai

Rytoj, šeštadienį, pirmieji iš Lietuvos olimpiečių startuos irkluotojai – atrankos varžybose dalyvaus Giedrius Bieliauskas ir Viktorija Senkutė, šiek tiek vėliau – Dovilė Rimkutė ir Donata Karalienė.

Į baseiną šoks Danas Rapšys ir Andrius Šidlauskas, gimnasto Roberto Tvorogalo laukia daugiakovės atrankos etapas.

Liepos 28-ąją prie D. Rapšio prisijungs Rūta Meilutytė ir Kotryna Teterevkova, irkluotojų gretas papildys Kamilė Kralikaitė ir Ieva Adomavičiūtė, broliai Domantas ir Dovydas Stankūnai.

Patvirtinti 2030-ųjų ir 2034-ųjų žiemos olimpinių žaidynių organizatoriai.

Taip pat startuos burlentininkas Rytis Jasiūnas, pirmas paplūdimio tinklinio rungtynes su Nyderlandų atstovėmis žais Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė.

Futbolas ar cirkas?

Praeitą trečiadienį žaidynes pradėjo futbolininkai (dalyvauja žaidėjai iki 23 metų) ir regbio-7 rinktinės. Neįtikėtinai susiklostė Argentinos ir Maroko futbolo ekipų mačas.

Antrą kėlinį marokiečiai pirmavo 2:1, tačiau arbitras švedas Glennas Nybergas pridėjo papildomai net 15 minučių ir per paskutinę ataką argentiniečiai rezultatą išlygino – 2:2.

Teisėjas nuskubėjo peržiūrėti vaizdo įrašo (VAR), bet įsiutę Maroko sirgaliai sukėlė chaosą – iš tribūnų mėtė įvairius daiktus, kai kurie įsiveržė į aikštę. Tuomet G. Nybergas, dar nespėjęs įvertinti VAR duomenų, nukreipė komandas į drabužines.

Prireikė beveik dviejų valandų, kad arbitras nuspręstų neįskaityti Argentinos žaidėjo įvarčio ir po pertraukos sugrąžintų į aikštę vienuolikes sužaisti dar kelias minutes, tačiau jau be žiūrovų. Galiausiai pergalę 2:1 šventė marokiečiai.

Specialistas: teisėjo švedo G. Nybergo sprendimai šokiravo ne vien Argentinos futbolininkus, trenerius ir sirgalius. „Reuters“ nuotr.

„Tokio lygio cirką mačiau pirmą kartą per savo gyvenimą“, – pareiškė argentiniečių rinktinės strategas Javieras Mascherano.

2020-ųjų olimpiniai vicečempionai ispanai 2:1 palaužė uzbekus, o ukrainiečiai 1:2 pralaimėjo Irako futbolininkams.

Favoritų pergalės

Regbio-7 turnyre po dvi pergales iškovojo favoritai: olimpiniai čempionai Fidžio regbininkai 40:12 sutriuškino urugvajiečius ir 38:12 – amerikiečius, o vicečempionė Naujosios Zelandijos ekipa 40:12 nugalėjo japonus ir 17:5 – Pietų Afrikos Respublikos (PAR) komandą.

Vakar varžybas pradėjo rankininkės, futbolininkės ir šaudymo iš lanko atstovės.

Liepos 27-ąją į krepšinio aikštę žengs vyrų rinktinės: A grupėje susitiks australai ir ispanai, graikai ir kanadiečiai, B – vokiečiai ir japonai, prancūzai ir brazilai.

Australijos ekipoje – buvęs Kauno žalgirietis Jockas Landale’as, Graikijos – Thomas Walkupas, Vokietijos – Nielsas Giffey.

Rengs e. sporto žaidynes

Paryžiuje surengta 142-oji TOK sesija, joje dalyvavo ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

„Nuotaikos pakilios, miestas alsuoja olimpiniu ritmu. Patvirtinti būsimų žiemos olimpinių žaidynių organizatoriai: 2030-aisiais jas savo Alpių bazėse ir Nicoje rengs Prancūzija, 2034-aisiais – JAV miestas Solt Leik Sitis“, – sakė D. Gudzinevičiūtė.

Be to, TOK nariai pritarė, kad būtų rengiamos elektroninio sporto (e. sporto) olimpinės žaidynės. Pirmą kartą jos vyks 2025-aisiais Saudo Arabijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anie yr

Anie yr portretas
turistai

oho

oho portretas
net autobuso nereikėjo mūsu olimpiečiai su dviem bolto pavežėjais atvyko.

Oj

Oj portretas
Kaip visi dulkinsis, kaip populiaciją pakels
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių