Serbijos prezidentas paskelbė apie planus statyti tenisininko N. Djokovičiaus muziejų

Serbijos prezidentas Aleksandaras Vučičius prabilo apie planus pastatyti muziejų tenisininko Novako Djokovičiaus (Novako Džokovičiaus) garbei.

„Pirmą kartą diskutavome apie Novako Djokovičiaus muziejaus statybą, kuris turėtų tapti dar vienu miesto traukos centru“, – antradienį pareiškė prezidentas.

Iš Belgrado kilęs ir 24 „Didžiojo kirčio“ (Grand Slam) turnyrų titulus iškovojęs 37-erių tenisininkas jau seniai yra pelnęs gyvosios legendos statusą.

„Maljorkos Palmoje yra Rafaeliui Nadaliui skirtas muziejus. Stengsimės parodyti tai, ką Djokovičius padarė mūsų šaliai savo nuopelnais, ir kartu pritraukti turistų“, – pridūrė A. Vučičius.

Prezidentas išreiškė viltį, jog muziejus bus baigtas iki 2027 metų, kai Belgrade vyks pasaulinė paroda „Expo“.

Šis pranešimas paskelbtas praėjus vos kelioms dienoms po to, kai N. Djokovičius sekmadienį Paryžiaus olimpinėse žaidynėse laimėjo aukso medalį, įveikęs ispaną Carlosą Alcarazą (Karlosą Alkarasą).

Jis prisijungė prie kitų teniso legendų, tokių kaip Andre Agassi (Andrė Agasis), R. Nadalis, Steffi Graf (Štefi Graf) ir Serena Williams (Serena Viljams), laimėjusius visus keturis „Didžiojo kirčio“ turnyrus ir olimpinį auksą.

Sekmadienį jis taip pat tapo vyriausiu žaidėju, laimėjusiu aukso medalį nuo 1988 metų, kai tenisas sugrįžo į olimpines žaidynes.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne gerbėja Novako

Ne gerbėja Novako  portretas
Bet sportininkas tikrai nusipelno .

Pakrante

Pakrante portretas
Jeigu žmogus nusipelnęs,kodėl ne ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių