Tikrintis sveikatos – į avarinės būklės pastatą

Klaipėdos sporto medicinos centras (Pievų Tako g. 4), į kurį kasdien tikrintis sveikatos plūsta įvairių sporto šakų sportininkai, išgyvena ne pačius geriausius laikus. Trūkinėja pastato sienos, byra tinkas, o gydytojai priversti dirbti susispaudę - net po kelis viename kabinete.

Žadėtų patalpų nesulaukė

„Klaipėdoje“ rašėme, kad artimiausiu metu buvo žadama šią įstaigą perkelti į Pirminės sveikatos priežiūros centrą (PSPC), tačiau neseniai paaiškėjo, kad šie gydytojų norai subliūško kaip burbulas, pakilęs į orą. „Jau buvome nusiteikę kraustytis - apžiūrėjome patalpas ir net apmąstėme, kur kokius įrenginius statysime, tačiau paaiškėjo, kad mums skirtas patalpas savivaldybė atidavė Vaiko krizių centrui. Visa bėda, kad mes esame pavaldūs apskričiai, o PSPC priklauso savivaldybei“, - sakė sporto medicinos centro vyriausioji gydytoja Sigita Kibildienė.

Paklausta, ar neskaudu, kad žadėtosios patalpos buvo atiduotos kitiems, gydytoja, neslėpdama apmaudo, teigė: „Žinoma, nemalonu, kad taip įvyko, bet valdžia taip nusprendė - ir nieko nepakeisi“.

Pastatas – avarinės būklės

Anot pašnekovės, dabar intensyviai vyksta derybos dėl kitų patalpų skyrimo. „Mes negalime ilgai čia glaustis. Matote, kad trūkinėja sienos, byra tinkas. Reikia arba kapitalinio remonto, arba kuo greičiau iš čia kraustytis. Negaliu sakyti, kad nieko nėra daroma šiuo klausimu, vyksta derybos. Apskrities gydytojas Valdemaras Anužis šiandien žadėjo dėl šios problemos kalbėtis su meru Rimantu Taraškevičiumi. Lieka tikėtis, kad artimiausiu metu viskas išsispręs ir mums skirs naujas patalpas“, - vylėsi gydytoja.

S.Kibildienė užsiminė, kad pastatas kapitaliai neremontuotas nuo 1932 metų (tuomet ir buvo pastatytas - aut. past.). „Prieš kelis metus darėme kosmetinį remontą. Specialiai kai kuriuose kabinetuose įrengėme kabinamąsias lubas, kadangi byrėdavo tinkas. Apskritai sienų perdangos labai netvirtos, tiesiog šiaudai su tinku maišyti, ir tiek. Kai mūsų centre vyksta didesnis judėjimas net jaučiasi, kaip dreba lubos“, - pasakojo specialistė.

Sporto medicinos centro vyriausiosios slaugos administratorės Ramutės Žvinklienės teigimu, sienos labiau trūkinėti pradėjo tuomet, kai šalia centro prasidėjo gyvenamojo pastato statybos. „Kai statybininkai dirba, sienos tiesiog dreba. Ateini į darbą ir galvoji, ar tik šiandien tos sienos neužkris ant galvos“, - aprodydama pastato sienas sakė R.Žvinklienė.

Trūksta erdvės

Vyriausioji šios įstaigos gydytoja S.Kibildienė teigė dabar esanti nežinioje ir laukianti naujų patalpų. „Kadangi artimiausiu metu galime iš čia išsikraustyti, nesinori leisti remontui pinigų. Apskritai, norint čia likti, reikėtų kapitalinio remonto. Per kelerius metus įsigijome naujų šiuolaikiškų aparatų ir čia jau nebetelpame – reikėtų kelių papildomų kabinetų. Pavyzdžiui, testuoti sportininkų fizinį krūvį (sportininkas mina dviračio pedalus, o gydytojai stebi jo širdies darbą - aut. past.) esame priversti mažame kabinete. Atliekant tokius tyrimus, reikėtų daugiau erdvės ir oro. Po tokių procedūrų sportininkai suprakaituoja, tad tikrai naujose patalpose praverstų dušas. Norėtųsi, kad sportininkams tikrintis sveikatą būtų sudaromos geresnės sąlygos“, - sakė S.Kibildienė.


Šiame straipsnyje: sporto medicinos centras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių