Traukos lenktynių dalyviai Palangoje atkakliai varžėsi dėl Kelių policijos taurės

Beveik 70 lenktynininkų ketvirtadienio vakarą varžėsi tradiciniame „Aurum 1006 km powered by Hankook” renginyje – traukos lenktynėse („Drag Race“).

Dalyviai pagal automobilio galią bei charakteristikas buvo suskirstyti į penkias klases. Visose jose vyko atkakli kova, kur daug ką lėmė milisekundės. Daug kam koją pakišo per ankstyvas startas, kitiems – greičio stoka, bet visi dalyviai galėjo džiaugtis gausiu žiūrovų palaikymu.

Drag‘o finaliniai važiavimai vyko „Aurum 1006 km lenktynių“ trasos atkarpoje, o dalyviams reikėjo įveikti 1/8 mylios (201,168 metro) atstumą.

Galingiausioje „ULTIM8 SPEED” klasėje triumfavo Kazys Povilionis su „BMW 335i”. Jis finale pranoko šio renginio netikėtumą – Osvaldą Buzą su „Tesla“.

Kitose klasėse triumfavo Valdemaras Kraja su „Chevrolet Camaro“, Lukas Karčiauskas su „BMW 335d”, Rimantas Mencleris su „Jaguar F type R“ bei Darius Vadapolas su „Audi S8”.

Nugalėtojus pasveikino ir taures jiems įteikė Lietuvos policijos viešosios tvarkos biuro viršininkas Vytautas Grašys.

Jis dėkojo organizatoriams už tai, kad adrenalino mėgėjai varžosi saugiose, specialiose kvalifikuotų teisėjų prižiūrimose trasose, o ne keliuose.

„Socialiniuose tinkluose matome daug bandymų organizuoti nelegalias ir pavojingas drag‘o lenktynes. Tokie renginiai kaip šis leidžia ištraukti greičio mylėtojus iš netinkamų vietų. Juolab, kad čia yra varžybos, kur gali registruotis visi norintys. Taip galima pamatyti, kaip turi būti organizuojami legalūs, profesionalūs renginiai“, – sakė V. Grašys.

Drag‘o lenktynės Palangoje surengtos jau 18-ą kartą.

Kelių policijos taurės nugalėtojai ir prizininkai:

DAILY klasė:

1. Valdemaras Kraja

2. Ivanas Oriolas

3. Rokas Ramanauskas

STOCK klasė:

1. Lukas Karčiauskas

2. Vytautas Matusevičius

3. Deividas Berčius

STREET klasė:

1. Rimantas Mencleris

2. Domantas Bimba

3. Valentinas Jukna

SUPER STREET klasė:

1. Darius Vadapolas

2. Artūras Balnys

3. Modestas Vaičiulis

ULTIM8 SPEED klasė:

1. Kazys Povilionis

2. Osvaldas Buzas

3. Kęstutis Gilys.

„Aurum 1006 km powered by Hankook” renginių maratonas tęsis ir penktadienį.

Visi norintys visą dieną galės išmėginti savo jėgas „Technitis žiūrovų slalome“, taip pat ryte bus pratęstos lenktynių treniruotės. 10.30 val. bus duotas startas „108 km Moterų iššūkio“ lenktynėms.

Tuo pačiu tęsis „Drag Race“ kovos dėl specialių taurių jau 1/4 mylios distancijoje, o savo kitokius gebėjimus turės pademonstruoti komandų mechanikai, dalyvausiantys „DYNAMI:T 1000 m mechanikų bėgime“ lenktynių trasoje. Na, o didžiausias dienos įvykis – „Aurum 1006 km powered by Hankook” kvalifikacija. 15.30 val. vyks kvalifikaciniai važiavimai, o 17.30 val. – „Top 10” kvalifikacija „Super Pole“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių