Per tris dienas – tiek pat finalų: ar nepakiš kojos psichologinės problemos?

Paryžiaus olimpinių žaidynių finalininkų gretas papildė dar keturi Lietuvos sportininkai.

Plaukikė ir irkluotojos

Vakar su pajėgiausiomis planetos plaukikėmis, tarp jų – olimpinėmis čempionėmis amerikiete Lilly King, kine Shiwen Ye ir Pietų Afrikos Respublikos atstove Tatjana Smith, pasaulio čempione olande Tes Schouten, lenktyniavo Kotryna Teterevkova – startavo lemiamose 200 m krūtine varžybose.

Šiandien žaidynių trofėjaus pavienių dviviečių valčių finale bandys siekti irkluotojos Ieva Adomavičiūtė ir Kamilė Kralikaitė.

„Labai svarbus abipusis tikėjimas. Stipriai jaučiu, kad Ieva žino, jog aš ją visokeriopai palaikau, o ji mus užtikrintai ves nuo pirmo iki paskutinio yrio”, – po sėkmingo pusfinalio kalbėjo K. Kralikaitė.

Varžovės – tituluotos

Vienviečių valčių pusfinaliuose vakar dalyvavo Viktorija Senkutė ir Giedrius Bieliauskas.

V. Senkutė 2 000 m įveikė per 7 min. 19,15 sek. ir antroje grupėje buvo antra. Tai garantavo kelialapį į pagrindinį – A – finalą.

Rytoj Viktorija varžysis su bulgare Desislava Angelova, australe Tara Rigney (2023 m. pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtoja), olande Karoliena Florijn (2023 m. pasaulio čempionė), Naujosios Zelandijos atstove Emma Twigg (Tokijo olimpiados čempionė, 2023 m. pasaulio vicečempionė) ir amerikiete Kara Kohler.

G. Bieliauskas 2 000 m nuirklavo per 7 min. 09,29 sek., pirmoje grupėje buvo šeštas, į A finalininkų šešetą nepateko ir dėl 7–12 vietų varžysis B finale.

Priežastys – psichologinės

Lietuvos vyrų trijulių krepšinio (3 prieš 3) rinktinė (Evaldas Džiaugys, Aurelijus Pukelis, Gintautas Matulis ir Šarūnas Vingelis), 14:21 pralaimėjusi olimpiniams čempionams latviams, neatsilaikė ir prieš prancūzus – 20:21.

Didžiausia Lietuvos viltis – disko metikas Mykolas Alekna – į stadioną žengs rugpjūčio 5-ąją.

Likus žaisti 2 min. 17 sek., mūsiškiai buvo atsilikę 15:20, tačiau sugebėjo išlyginti rezultatą – 20:20. Pergalę aikštės šeimininkams išplėšė Timothe Vergiatʼas.

E. Džiaugys (4 atkovoti kamuoliai) ir A. Pukelis (1/4 dvitaškių, 6 atkovoti kamuoliai) pelnė po 7 taškus, G. Matulis – 4, Š. Vingelis (0/4 dvitaškių) – 2.

„Kažkas blogai, kažko nepadarome, aš – taip pat. Nesėkmių pagrindas – psichologija. Nedengiami neįmetame, nepataikome iš po krepšio, o laukia labai svarbios rungtynės“, – sakė treneris Dainius Novickas.

Vakar lietuviai išmėgino jėgas su lenkais (kaimynai 19:21 nusileido prancūzams ir 19:17 įveikė amerikiečius) ir JAV krepšininkais (jie 14:22 neprilygo serbams).

Staigmeną pateikė kinai, 21:15 privertę kapituliuoti favoritę Serbijos komandą. Latviai be didesnio vargo 21:12 pranoko Nyderlandų ekipą.

1–2 vietas užėmusios rinktinės iškart pateks į pusfinalį, 3–6 – į ketvirtfinalį, o dviem žaidynės bus baigtos.

Sumaištis: lietuviai, pralaimėję antras iš eilės trijulių krepšinio rungtynes, ieškojo atsakymų, kodėl jiems nesiseka. V. Dranginio, K. Štreimikio / LTOK nuotr.

Laukia ketvirtfinalis

Didžiojo krepšinio vyrų turnyre jau žinomos keturios rinktinės, dalyvausiančios atkrintamosiose varžybose.

Tai – Kanados (A grupė), Vokietijos, Prancūzijos (B) ir JAV (C) komandos.

Kanadiečiai 86:79 įveikė graikus ir 93:83 – australus, vokiečiai 97:77 – japonus ir 86:73 – brazilus, prancūzai 78:66 – brazilus ir 94:90 – japonus, amerikiečiai 110:84 – serbus ir 103:86 – Pietų Sudano atstovus.

1–2 vietas grupėse užėmusios ir dvi geriausios trečias pozicijas užėmusios ekipos žengs į ketvirfinalį.

Šiandien į likusius klausimus atsakys mačai A grupėje (susitiks Australijos ir Graikijos, Kanados ir Ispanijos krepšininkai) ir B (žais Brazilijos ir Japonijos rinktinės), rytoj – C grupėje (laukia žūtbūtinis Pietų Sudano ir Serbijos komandų mūšis).

Žengs į „Stade de France“

Šiandien „Stade de France“ arenoje startuos lengvaatlečiai, tarp jų – penkios Lietuvos sportininkės.

Atrankos varžybose dalyvaus Airinė Palšytė (šuoliai į aukštį), Diana Zagainova ir Dovilė Kilty (trišuolis), Ieva Gumbs (disko metimas) ir Gabija Galvydytė (800 m bėgimas).

A. Palšytei ši olimpiada – jau ketvirta per karjerą, D. Zagainovai – antra, D. Kilty, I. Gumbs ir G. Galvydytė – debiutantės.

Didžiausia Lietuvos viltis – disko metikas Mykolas Alekna – į stadioną žengs rugpjūčio 5-ąją. Tądien atrankos varžybose taip pat dalyvaus Martynas Alekna ir Andrius Gudžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių