Atsinaujinęs „Žalgiris“: daugiau jėgos ir ambicijų

  • Teksto dydis:

„Tikslas – iškovoti titulus“, „Būsime labai konkurencingi“, „Stengsimės laimėti kiekvienas rungtynes“. Taip kalbėjo Kauno „Žalgirio“ naujokai, bet praeito sezono patirtį įvertinęs strategas Andrea Trinchieri pabrėžė: visiems teks padirbėti iš peties.

Pokyčiais nenusivylė

Rugpjūčio 21-ąją susirinkę į pirmą treniruotę, vakar žalgiriečiai jau buvo pasirengę žengti į aikštę žaisti kontrolinio mačo su Utenos „Uniclub Casino–Juventus“ komanda.

Rugsėjo 8-ąją Kaune numatyta dvikova su Rimo Kurtinaičio treniruojama Baku „Sabah“ ekipa, o kitą savaitę „Žalgiris“ treniruosis ir rungtyniaus Turkijoje – turnyre „Gloria Cup“ išmėgins jėgas su Bursos „Tofas“, Berlyno ALBA ir Stambulo „Anadolu Efes“.

„Labai nekantrauju pradėti naują sezoną. Praeitą užbaigėme ne taip, kaip norėjome, tad šiemet turime dirbti dar sunkiau ir geriau“, – kalbėjo vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri.

Iš ankstesnio „Žalgirio“ liko septyni žaidėjai: Lukas Lekavičius, Tomas Dimša, Dovydas Giedraitis, Arnas Butkevičius, Edgaras Ulanovas, Brady Manekas ir Laurynas Birutis.

Atvyko Sylvainas Francisco, Tyrone'as Wallace'as, Ignas Brazdeikis, Deividas Sirvydis, Mattas Mitchellas, Alenas Smailagičius ir Bryantas Dunstonas.

„Palyginti su kitais Eurolygos klubais, mes turime per mažai žaidėjų, tačiau esu patenkintas šia sudėtimi“, – tvirtino A. Trinchieri, pridūręs, kad šįkart komandoje daugiau fiziškai tvirtų krepšininkų, galinčių rungtyniauti keliose pozicijose.

„Dauguma – gynėjai ir puolėjai, mažuma – aukščiausieji. Tad energijos neturėtume pristigti“, – reziumavo treneris.

Bendražygiai: R. Seibutis (kairėje) ir L. Lekavičius kartu tapo Lietuvos čempionais, šiuo metu Renaldas – treneris, Lukas – kovos rikiuotėje. / E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Įvardijo pranašumus

„Rotacijos galimybės, kaip tikisi treneris, šį sezoną turėtų būti didesnės, taip pat tikėtina, kad ir žaidimo tempas“, – svarstė „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas.

Praeitą sezoną užbaigėme ne taip, kaip norėjome.

„Mūsų komanda – labai stipri fiziškai, ypač krašto puolėjų grandis. Tai – pranašumas, nes krepšinis Europoje yra kiek fiziškesnis nei JAV“, – sakė T. Wallace'as.

„Labai gerai, kad turime daug žaidėjų, galinčių žaisti keliose pozicijose. Man tai šiek tiek primena „Anadolu Efes“ laikus, kai sudėtyje buvo keli vyrukai, kurie galėjo lengvai keistis vienas su kitu, bet kuris, atkovojęs kamuolį, iškart organizuodavo ataką. Žaidėme itin dinamišką krepšinį“, – dalijosi mintimis B. Dunstonas.

„Rinkti taškus gali dauguma iš mūsų. Tereikia viską susidėlioti taip, kad tarpusavio ryšiai aikštėje būtų darnūs, ir bus puiku“, – teigė I. Brazdeikis.

Patirtis: 38-erių B. Dunstonas – vyriausias „Žalgirio“ žaidėjas. / E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Rugsėjo 22-ąją – į Šiaulius

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionatas startuos rugsėjo 21-ąją. „Žalgiris“ sezoną pradės 22 d. svečiuose maču su „Šiauliais“, vėliau – rungtynės Jonavoje (25 d.) ir Kėdainiuose (29 d.).

Spalio 3-iąją – Eurolygos dvikova „Žalgirio“ arenoje su „Barcelona“.

Jėgas jau išbandė ne vien Barselonos, bet ir ALBA komanda, su kuria kauniečiai susitiks „Gloria Cup“ turnyre.

„Barcelona“ viešėjo Kinijoje, kur tarptautiniame turnyre 99:57 nugalėjo „Beijing Ducks“ ekipą (14 taškų surinko Alexas Abrinesas, 13 – Willy Hernangomezas, 12 – Justinas Andersonas) ir 64:72 pralaimėjo savo šalies „Girona“ komandai (po 13 taškų pelnė Kevinas Punteris ir J. Andersonas).

Oranienburgo arenoje ALBA neatsilaikė prieš Hamburgo „Towers“ – 74:81 (Berlyno klubui 14 taškų pelnė Matteo Spagnolo, 13 – Jonas Mattisseckas, 10 – Louisas Olinde).


„Žalgiris“

Gynėjai, įžaidėjai: Lukas Lekavičius (30 metų, ūgis 180 cm, Lietuva), Sylvainas Francisco (26 m., 185 cm, Prancūzija / JAV), Tyrone'as Wallace'as (29 m., 196 cm, JAV), Tomas Dimša (30 m., 196 cm, Lietuva), Ignas Brazdeikis (25 m., 201 cm, Lietuva / Kanada), Dovydas Giedraitis (24 m., 193 cm, Lietuva), Deividas Sirvydis (24 m., 204 cm, Lietuva).

Puolėjai: Arnas Butkevičius (31 m., 197 cm, Lietuva), Mattas Mitchellas (25 m., 199 cm, JAV), Edgaras Ulanovas (32 m., 199 cm, Lietuva), Brady Manekas (25 m., 206 cm, JAV), Alenas Smailagičius (24 m., 208 cm, Serbija).

Vidurio puolėjai: Bryantas Dunstonas (38 m., 203 cm, JAV / Armėnija), Laurynas Birutis (27 m., 213 cm, Lietuva) .



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių