G. Krapikas: „Real“ be R. Fernandezo yra kitoks

Kauno „Žalgiris“ penktadienį Madride sieks šeštosios pergalės Eurolygos „Top 16“ etape. Kauniečiai nebeturi vilčių žengti į ketvirtfinalį, o Madrido „Real“ ekipa sieks iškovoti pirmąją vietą E grupėje.

„Žalgirio“ trenerio Gintaro Krapiko manymu, „Real“ žaidimui didelę įtaką daro Rudy Fernandezo netektis, o kauniečiai rungtynes pasitinka beveik be nuostolių. Lietuvoje liko tik sirguliuojantis Vaidas Kariniauskas.

„Labai norisi paskutinėse rungtynėse parodyti savo veidą, kurį turėjome viso Eurolygos sezono metu. Galbūt ne visada žaidėme gražiai ir laimėdavome, bet visada kaudavomės iki galo. Tą patį norisi pakartoti ir paskutiniame mače, kuris yra svarbus Madrido „Real“ komandai, kovojančiai dėl pirmosios vietos grupėje.

Nežiūrint į tai, kad „Real“ turi labai lygią sudėtį, Fernandezas yra labai svarbus. Kai jo nebuvo keliuose Eurolygos mačuose sezono pradžioje, Madrido klubas buvo kitoks. Viskas pasikeitė jam sugrįžus“, – apie artėjantį mačą kalbėjo Krapikas.

Treneris teigiamai įvertino visą „Žalgirio“ pasirodymą Eurolygoje, nors pripažįsta, kad buvo įmanoma pasirodyti ir geriau.

„Manau, kad garbingai pasirodėme Eurolygoje, bet visada norisi daugiau. Reikia būti realistais, mūsų galimybės patekti į „Top 8“ buvo ribotos. Sezoną Eurolygoje galime vertinti teigiamai.“

Rungtynių Madride metu keli „Žalgirio“ žaidėjai – Edgaras Ulanovas ir Robertas Javtokas – dėvės marškinėlius su integruotomis kameromis. Krapikas tikisi, kad neigiamos įtakos žalgiriečių žaidimui tai neturės ir labai palaiko šią naujovę.

„Tikiuosi, kad žaidėjams, kurie turės kameras tai nedarys blogos įtakos. Aš labai palaikau tokią idėją ir reikia stengtis įdiegti kuo daugiau naujovių šiuolaikiniame krepšinyje.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių