Prieš Ispaniją kapituliavusios 20-metės Europos čempionate kausis dėl 9-osios vietos

  • Teksto dydis:

Lietuvos dvidešimtmečių merginų rinktinė – eliminuota iš kovos dėl medalių Klaipėdoje ir Vilniuje vykstančiame Europos čempionate.

Viliaus Stanišausko auklėtinės turnyro aštunfinalyje 40:76 (15:23, 9:26, 7:16, 9:12) nepasipriešino Ispanijos rinktinei ir Senojo žemyno pirmenybes užbaigs kova dėl 9-16 vietų.

Likusius tris mačus čempionato šeimininkės žais jau Vilniuje, „Jeep“ arenoje. Liepos 12 d. (penktadienį) mūsiškės susikaus su Vengrijos rinktine. Pergalė garantuotų mažiausiai 12-ą poziciją ir išsaugotą vietą A divizione. Į B divizioną iškris 14-16 vietas užėmusios ekipos.

Prieš ispanes Lietuvos rinktinė neturėjo daug šansų nuo pat ginčo kamuolio. Varžovės galingu startu 14:0 iškart nutolo ir nors pirmajame ketvirtyje dar pavyko priartėti per vienženklį atstumą (15:23), iki pertraukos Ispanija sparčiai didino atotrūkį, kol mūsiškių atsilikimas tapo dvigubas – 24:48.

Niekas nesikeitė ir antroje mačo dalyje – praraja tarp komandų toliau didėjo, rekordinį deficitą lietuvės turėjo ketvirtajame kėlinyje, kuomet atsiliko 40 taškų (34:74). Galiausiai finalinė sirena užbaigė slogią aštunfinalio dvikovą Lietuvai.

Aštunfinalyje daugiausiai taškų Lietuvos rinktinėje pelnė Gerda Raulušaitytė (9) ir Vivien Danguolė Pupkevičiūtė (18). Tiesa, pastaroji padarė net 12 klaidų ir finišavo tik su 3 naudingumo balais.

Lietuva: Vivien Danguolė Pupkevičiūtė 18, Gerda Raulušaitytė 9.

Ispanija: Marina Asensio 15, Elena Buenavida ir Noa Morro po 9, Carla Brito, Irene Broncano ir Alicia Florez po 8, Daniela Ikponmwosa 7.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių