Trijulių krepšinio rinktinės bandys įlipti į olimpinį traukinį

  • Teksto dydis:

Lietuvos moterų ir vyrų trijulių (3 prieš 3) krepšinio rinktinės kitą savaitę bandys įlipti į olimpinį traukinį – sieks kelialapių į Paryžiaus žaidynes.

Optimizmo nestokoja

Paskutinis ikiolimpinis atrankos turnyras vyks gegužės 16–19 d. Debrecene (Vengrija).

Mūsų šalies moterų komandos vedlė Kamilė Nacickaitė-Van der Horst nestokoja optimizmo.

„Tikrai yra didelė galimybė patekti į olimpines žaidynes. Mes šią progą bandysime išnaudoti kuo geriau“, – teigė krepšininkė.

Su K. Nacickaite-Van der Horst kandidačių į pagrindinę sudėtį sąraše – Gabrielė Šulskė, Monika Grigalauskytė, Giedrė Labuckienė, Santa Okockytė, Gabija Meškonytė, Martyna Petrėnaitė, Dalia Donskichytė ir Marina Solopova.

Prieš atrankos varžybas lietuvės žais kontrolines rungtynes su lenkėmis, ispanėmis ir azerbaidžanietėmis. Tuomet paaiškės žaidėjų ketvertukas, kovosiantis Vengrijoje.

Lietuvės pirmiausia B grupėje išmėgins jėgas su čekėmis, kanadietėmis ir čilietėmis.

Ryžtas: K. Nacickaitė-Van der Horst patikino, kad mūsiškių komanda olimpinio kelialapio sieks iš širdies. / fiba.com nuotr.

Stengsis atsigriebti

Vyrų rinktinei nesėkmingai susiklostė pirmas atrankos turnyras Ucunomijoje (Japonija).

Mūsiškiai (Evaldas Džiaugys, Aurelijus Pukelis, Darius Tarvydas, Šarūnas Vingelis) A grupėje 21:14 įveikė brazilus, 18:21 pralaimėjo olandams ir 21:12 nugalėjo Puerto Riko atstovus.

Pusfinalyje lietuviai 21:15 palaužė prancūzus, tačiau finale dar kartą nusileido bilietą į Paryžiaus olimpiadą pelniusiems Nyderlandų krepšininkams – 15:19.

Nyderlandų komandai atstovavo K. Nacickaitės sužadėtinis Dimeo Van der Horstas.

Kojos skausmus pajutęs Š. Vingelis išvengė lūžio – jam diagnozuotas pėdos uždegimas, kurį tikėjosi išsigydyti iki turnyro Debrecene. Tačiau iš kovos rikiuotės iškrito Marijus Užupis. Įprastu režimu toliau sportavo D. Tarvydas, E. Džiaugys ir A. Pukelis.

Prasimušti į olimpiadą tris kartus sunkiau nei joje iškovoti medalius.

Lietuvos krepšininkų Vengrijoje laukia akistatos A grupėje su Madagaskaro, Šveicarijos ir Vokietijos ekipomis.

Latviai jau ramūs

Debrecene moterų ir vyrų trijulių krepšinio rinktinės išsidalys po tris kelialapius į olimpiadą.

Vietas Paryžiaus žaidynėse jau yra užsitikrinusios prancūzės, kinės, amerikietės, azerbaidžanietės ir australės, taip pat serbai, amerikiečiai, kinai, latviai ir olandai.

„Prasimušti į olimpiadą tris kartus sunkiau nei joje iškovoti medalius. Tikėkimės, kad pirmą kartą istorijoje žaidynėse dalyvaus visos trys Lietuvos rinktinės – pagrindinė vyrų ir abi trijulių“, – yra sakęs šalies krepšinio 3 prieš 3 nacionalinių komandų treneris Dainius Novickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žinovas

Žinovas portretas
Traukinys tiū tiū
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių