U20 rinktinė tęsia žygį dėl 9-os vietos – laukia dvikova su portugalėmis

  • Teksto dydis:

Lietuvoje vykstančiame Europos merginų jaunimo (iki 20 m.) čempionate dalyvaujančiai mūsų šalies rinktinei liko du paskutiniai mūšiai.

Viliaus Stanišausko treniruojama komanda nuo 20:30 val. Vilniuje esančioje „Jeep“ arenoje susitiks su portugalėmis. Iškovojus pergalę, lietuvės sekmadienį žaistų dėl 9-os pozicijos. Pralaimėjus, lauktų rungtynės dėl 11-os pozicijos su Švedijos ir Izraelio rinktinių poros pralaimėtoja.

Prieš laukiančias rungtynes pateikiame būsimų mūsiškių varžovių pasirodymo čempionate apžvalgą.

TRANSLIACIJOS. Dvikovą nuo 20:30 val. bus tiesiogiai transliuojama FIBA „Youtube“ kanale. Prieš rungtynes jūsų laukia tiesioginė Europos U20 čempionato studija, kurioje svečiuosis LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. Po rungtynių karštais komentarais dalinsis U20 rinktinės atstovai.

ŽYGIS ČEMPIONATE. Portugalijos rinktinė pasirodymą čempionate pradėjo nuo B grupės turnyro, vykusio Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Jau pirmajame savo išbandyme portugalės turėjo realią galimybę nubausti švedes, tačiau aukštaūgė Gabriela Falcao dukart pramėtė būdama arčiau krepšio – 57:58.

Antrajame ture Portugalijos rinktinė įveikė Juodkalniją (61:42) ir Pirėnų pusiasalio komandų dvikovoje buvo sutriuškino ispanių – 34:84.

Aštuntfinalyje Portugalija vos nepateikė sensacijos, kai rungtynių su Latvija pabaigoje pirmavo 51:49 ir buvo arti pergalės. Visgi latvės išvengė didžiulių problemų ir išnešė sveiką kailį – 54:51. Latvėms portugalės pralaimėjo ir 2023 m. U20 čempionate. Tąkart komandos susitiko ketvirtfinalyje (49:58).

Pirmajame susitikime dėl 9-16 vietų portugalės įveikė Serbiją (76:60) ir užsitikrino vietą A divizione kitiems metams.

JAUNOJI LYDĖRĖ.  18-metė aukštaūgė Clara Silva, kaip ir buvo prognozuota prieš čempionatą Lietuvoje, išsiskiria tarp kitų žaidėjų. Krepšininkė įmeta po 7,6 taško, atkovoja po 6 kamuolius, blokuoja net po 2,8 metimo ir renka po 15,4 naudingumo balo. Žaidėja yra nepralenkiama turnyre pagal blokuotus metimus, o pagal efektyvumo balų vidurkį yra 8-ta.

STATISTIKA. Čempionate portugalės yra taikliausiai metančios baudų metimus (82,2 proc.), nepralenkiamos pagal blokuotus metimus (5,2) ir trečios pagal perimtus kamuolius (12,8). Portugalija gerai dalijasi kamuoliu ir užima 4-tą vietą (16,2 rez. perd.), tačiau užima tik priešpaskutinę vietą pagal atkovotus kamuolius (33,2). Per rungtynes ši rinktinė renka po 55,8 taško ir 13-ta turnyro komanda pagal rezultatyvumą.

SUDĖTIES ŽAIDĖJOS. Pusė Portugalijos rinktinės 12-uko žaidėjų yra gimusios 2005 m. ir vėliau. Jauniausios komandos žaidėjos – dvi aukštaūgės, gimusios 2006 m., – Clara Silva ir Leonora Peixinho Neves.

MEDALIAI. Europos merginų U20 čempionatuose nė viena Portugalijos karta nėra iškovojusi medalių. Tiesa, po ilgų metų be dalyvavimo A divizione, portugalės nuo 2017 m. kasmet varžosi šiame lygyje, o 2022 ir 2023 m. žaidė čempionatų ketvirtfinalio etape. Aukščiausia užimta šios rinktinės vieta U20 čempionatuose – 6-ta (2022 ir 2023 m.).

ĮVYKĘS SUSIDŪRIMAS. Šią vasarą Lietuvos rinktinė jau išbandė savo jėgas su Portugalija. Abi komandos susitiko Europos čempionato išvakarėse kontrolinėse rungtynėse. Dvikovą Klaipėdoje tąkart laimėjo viešnios iš Pirėnų pusiasalio (60:66).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių