A. Dulkys Pasaulio sveikatos asamblėjoje paragino į PSO veiklą įtraukti Taivaną

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys dalyvaudamas Ženevoje vykstančioje 77‑ojoje Pasaulio sveikatos asamblėjoje paragino Pasaulio sveikatos organizaciją (PSO) stebėtojo teisėmis pakviesti dalyvauti Taivaną, taip praturtinant gerąją pandemijų valdymo patirtį.

„Taivano indėlis, įskaitant patirtį sveikatos saugumo, ligų prevencijos ir krizių valdymo srityse, yra neįkainojamas. Nepagrįstas Taivano indėlio atmetimas kelia abejonių dėl mūsų įsipareigojimo „Sveikata visiems, visi už sveikatą“. Įtraukime 24 milijonų žmonių interesus į Pasaulio sveikatos organizacijos veiklą, kad pasiektume bendrų pasaulinės sveikatos tikslų“, – ragino ministras.

Asamblėjoje ministras taip pat pristatė ir Lietuvos poziciją dėl Pandemijų valdymo susitarimo ir Tarptautinių sveikatos priežiūros taisyklių (TSPT) pakeitimo, susijusio su infekcinių ligų valdymu.

„Kaip parodė procesas, pradinis ambicingas Pandemijos susitarimo rengimo terminas yra nepakankamas, esame pasiryžę ir toliau dėti bendras pastangas, kad parengtume prasmingą susitarimą, kuris pelnytų visuomenės pasitikėjimą. Būtina išlaikyti susitarimo patikimumą ir skaidrumą, suteikiant pakankamai laiko būtinoms pasaulinėms ir vidaus procedūroms, taip pat konsultacijoms su visuomene“, – teigė A. Dulkys.

Asamblėjos metu aptariama Pasaulio sveikatos organizacijos reformos įgyvendinimas, pasaulinių sveikatos sektoriaus strategijų dėl ŽIV, virusinio hepatito bei lytiniu keliu plintančių infekcijų svarstymas, globali strategija ir veiksmų planas visuomenės sveikatos, inovacijų bei intelektinės nuosavybės srityse bei kiti svarbūs visuomenės ir asmens sveikatos bei strateginiai organizacijos valdymo klausimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Reikia pati dulke isvezti i Taivana ir ten palikti

Rokišio dispan(c)eris \\\\\.../////

Rokišio dispan(c)eris  \\\\\...///// portretas
Manau jis dar nėra VISAI kvailas,jog pa(c) prisipažino,kad KVAILAS.

Ima tik juokas

Ima tik juokas portretas
Dar vienas Pilypas iš kanapių
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių