Naujasis Santaros klinikų vadovas: prioritetai – darbo užmokesčio augimas ir krūvių mažinimas

Naujai išrinktas Vilniaus universitetinės ligoninės (VUL) Santaros klinikų vadovas Tomas Jovaiša sako, kad vienas pagrindinių jo veiklos prioritetų šioje kadencijoje – darbuotojų užmokesčio atskirties ir darbo krūvių mažinimas. Pasak T. Jovaišos, lyginant Santaros klinikų ir kitų šalies medicinos įstaigų darbuotojų atlygį, atlyginimų skirtumas kai kuriose pozicijose siekia ir 1 tūkst. eurų.

„Jei lygintume su kitomis viešojo sektoriaus gydymo įstaigomis, poliklinikomis ir ligoninėmis, tai Santaros klinikų gydytojai uždirbdavo 400–500 eurų mažiau negu 10 geriausių mūsų sektoriaus įstaigų. Taip buvo, galbūt, 2021 metais“, – žurnalistams pirmadienį spaudos konferencijoje teigė T. Jovaiša.

„Praeitais metais ta skirtis padidėjo ir yra daugiau nei 1000 eurų“, – pažymėjo naujasis Santaros klinikų vadovas.

Todėl, kaip atkreipė dėmesį T. Jovaiša, įstaigoje jau vykdomi pokyčiai, siekiant sudaryti sąlygas ligoninėje dirbantiems specialistams norimą krūvį užsitikrinti Santaros klinikose, o ne kitose gydymo įstaigose.

„Šiuo metu ruošiame inovatyvias papildomo darbo sutartis, kadangi daug mūsų kolegų tuos papildomus pinigus siekia uždirbti kitur, keliose ligoninėse, tai, be abejo, prisideda ir prie jų perdegimo. Norime sukurti galimybę tuos papildomus darbus dirbti čia, Santaros klinikose ir mažinti jų bendrą krūvį, nuovargį ir perdegimą, prisidedant prie jų finansinio gerbūvio“, – teigė T. Jovaiša.

Nauja pareigybė bendradarbiavimui su Vilniaus universitetu

Pristatydamas savo penkerių metų kadencijos planą, T. Jovaiša taip pat pažymėjo, kad daugiau dėmesio bus stengiamasi skirti ir bendradarbiavimui su Vilniaus universitetu. Tam, pasak naujojo vadovo, ligoninėje yra numatyta nauja pareigybė – direktoriaus akademinei veiklai pozicija.

„Planas yra įstaigai turėti integruotas roles kartu su VU. Pvz., numatyta nauja direktoriaus akademinei veiklai pozicija. Tai yra pozicija, į kurią bus skiriamas darbuotojas kartu tarp VU ir Santaros klinikų“, – sakė T. Jovaiša, pridurdamas, kad klinikose jau įkurtas ir rezidentūros koordinacinis centras, turintis jungtinių modulių su VU Medicinos fakultetu.

Vienas pirmųjų susitikimų – su Žalgirio klinikos vadovu

T. Jovaiša taip pat užtikrino, kad ir toliau bus tęsiami prieš jo kadenciją ligoninėje inicijuoti pokyčiai, tarp kurių – ir Žalgirio klinikos prijungimas, kuriam buvo pritarta praėjusių metų gruodį. Naujasis Santaros klinikų vadovas pažymėjo, kad jungimo procesas vyksta pagal planą ir patikino, kad absoliuti dauguma įstaigoje iki šiol teiktų paslaugų ir toliau bus teikiamos ten pat, neperkeliant jų į Santaros klinikas.

„Ligoninių jungimosi procesai niekada nėra paprasti. (...) Procesas vyksta, šiai dienai tuos planus ir jungimosi grafikus, kurie yra sudėlioti, vykdome“, – žurnalistams sakė naujasis VUL Santaros klinikų vadovas.

„Šiai dienai Santariškėse nėra mistinės ligoninės, kur galėtų įsikurti Žalgirio klinika. Tai įstaiga teiks paslaugas ten, kur dabar jas teikia. (...) Kai kurios kompleksinės paslaugos gali būti atliekamos Santaros klinikose, bet absoliuti dauguma paslaugų bus ir toliau teikiamos Žalgirio klinikoje“, – sakė T. Jovaiša.

Jis taip pat pažymėjo, kad dėl proceso įgyvendinimo kitą savaitę planuoja susitikimą su Žalgirio klinikos vadovu.

„Kad yra neišspręstų klausimų – tikrai taip, kad kolegoms kyla nerimo dėl to, kaip atrodys ateitis – tikrai taip. Tam esame nusimatę ir susitikimą su Žalgirio klinikos direktoriumi kitą savaitę, susitiksime ir su darbuotojais“, – teigė T. Jovaiša.

Primenama, kad T. Jovaiša VUL Santaros klinikų vadovo pareigas pradėjo eiti birželio 11 d. Tarp jo veiklos prioritetų – į pacientą orientuotos, inovatyvios ir prieinamos sveikatos priežiūros paslaugos, dėmesys personalui – darbo užmokesčio didinimas, krūvio mažinimas ir karjeros augimo galimybės, taip moksliniai tyrimai ir aukštos kvalifikacijos medicinos specialistų rengimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buves politikas

buves politikas portretas
uzdrausti gydytojams .dirbti ir privaciose ir valstibinese gydymo istaigose vienu metu ..TIKRAI SITUACIJA PACIENTU ATZVILGIU PAGERES .....

D.

D. portretas
"Darbo užmokesčio mažinimas ir krūvių augimas" - toks , ko gero, naujojo ligoninės vadovo šūkis... Tikrai, kas gi ims ir patikės, kad "mažinant krūvius" darbuotojams kils atlyginimai ?

ka ka

ka ka portretas
tipo atleidines is darbo, todel gydytojams mazesnis darbo kruvis bus sedint darbo birzoje? o uz sutaupytus eurus didins sau atliginima?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių