A. Armonaitė su Airijos kolega aptarė bendradarbiavimą prekybos, investicijų srityse

  • Teksto dydis:

Airijoje viešinti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitikime su Airijos valstybės ministru, atsakingu už užsienio prekybos skatinimą ir skaitmeninę darbotvarkę, aptarė galimybes plėsti bendradarbiavimą prekybos, investicijų, aukštųjų technologijų srityse.

„Nors Lietuva ir Airija iki šiol išlaiko glaudžius ryšius, vis dar matome daug potencialo, kurį galime išnaudoti. Viena iš sričių – tai prekybos ir investicijų plėtimas didelės pridėtinės vertės sektoriuose, tokiuose kaip IRT paslaugos, fintech, biotechnologijos ir farmacija“, – pranešime po susitikimo su Dara Calleary (Dara Kalieriu) sakė A. Armonaitė.

Ministrės teigimu, Airijos atstovai yra kviečiami išnaudoti Lietuvos turimą ekspertinę patirtį ir įdirbį Ukrainoje vykdant bendrus šalies atkūrimo projektus.

Vizito metu taip pat planuojamas ministrės susitikimas su valstybinės agentūros „Enterprise Ireland“ ir Airijos pramonininkų konfederacijos IBEC vadovybe.

A. Armonaitė taip pat dalyvaus Airijos tiesioginių užsienio investicijų agentūros „IDA Ireland“ organizuojame renginyje, kur pristatys Lietuvos investicinį klimatą, lankysis įmonėje „Ryanair“, susitiks su lietuvių diasporos Airijoje atstovais.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos duomenimis, prekybos apyvarta tarp Lietuvos ir Airijos pernai siekė 325 mln. eurų: eksportas sudarė 154,6 mln. eurų, importas – 170,4 mln. eurų.

Airija taip pat yra 20-ta pagal dydį Lietuvos atvykstamojo turizmo rinka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D.

D. portretas
Visi valdžiagyviai tik laksto ir laksto po pasaulį,tarsi tai nieko nekainuotų valstybei ( mums, dirbantiems, o ne tiems, kurie mūsų išlaikomi 'prie lovio) ... O va, iš ubagų,t.y. dirbančiųjų, gviešiasi ir Gegužės 1-ąją atimti !

asas

asas portretas
apie KA lgbt vistos gali kalbeti

Taip, yra Airijoje darbo

Taip, yra Airijoje darbo portretas
Žinia, Airija ieško naujų juodadarbių. Tai visas esamas Lietuvos ministrų kabinetas su Premjere nesunkiai bus įdarbinti pešti vištų Airijos vištidėse kasdien po 18 darbo valandų 7 dienas per savaitę. Vietoje algų duos pigių kanapių dozių. Teks atidirbti, mielieji. Prasiskolinote.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių