Atliekų konteineriams savivaldybės prašo 27,5 mln. litų

Įsigyti atliekų surinkimo konteineriams, kuriais daugiausia bus aprūpinami individualių namų gyventojai, savivaldybės prašo 27,5 mln. litų valstybės dotacijų. Tuo metu šioms dotacijoms 2014 metams numatyta skirti tik 9,3 mln. litų iš Gaminių ar pakuotės atliekų tvarkymo programos lėšų, rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

"Kuo didesnė savivaldybė, tuo konteinerių reikia daugiau. Regis, vienintelė Joniškio savivaldybė numatė dabar aprūpinti konteineriais tik iki 300 gyventojų dydžio gyvenvietes, o vienkiemius ir kaimo vietoves - vėliau. Vilniaus miesto savivaldybė planuoja pirkti 19,2 tūkst. konteinerių. Kelmės rajono savivaldybė įsigytų 9 tūkst. konteinerių, tad ir jos prašoma suma atitinkamai mažesnė - 800 tūkst. litų. Dotacijų dydis skiriasi ir dėl kainų. Bet kai vertinsime, skaičiuosime mažiausią konteinerio rinkos kainą ir siūlysime pagal ją finansuoti", - dienraščiui sakė Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų (LAAIF) fondo Gaminių ar pakuotės atliekų tvarkymo programų projektų skyriaus vedėjas Vytautas Bernadišius.

Aplinkos ministerija teigia, kad dar apie 9 mln. litų konteineriams turėtų skirti pakuočių gamintojai ir importuotojai, o likusi trūkstama pinigų dalis galėtų būti skirta iš sutaupytų 2007-2013 metų europinių lėšų. Savivaldybių vadovai teigia, kad jiems nepavyksta palankiomis sąlygomis pasirašyti sutarčių su pakuočių gamintojais ir importuotojais.

Planuojama, kad prie kiekvieno individualaus namo Lietuvoje pirminio rūšiavimo konteineriai turėtų stovėti iki 2015 metų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
uz kompostinus tai svara prasuko afiora konkreciai. geras(rimtas) kompostinis konteineris senukuose ar maximoj apie 100lt, o svara savo ivertino 180lt, o reali jo verte gal 30-40litu, zalios plasmases plokste kuri nuo ultravioletiniu spinduliu belekaip susikraipe (dangcio jau po poros savaiviu nejo uzdet) bet matyt geras atkatas buvo

to akivaizdus kauno svaros vadovybes bukizmas!

to akivaizdus kauno svaros vadovybes bukizmas! portretas
koki tu cia suda mali? koki noriu konteineri toki ir uzsisakiau, veza kas antra savaite, kai buvo mazas vaikas ir naudojom pampersus - vezdavo kas savaite. ir nenesu as i jokius daugiabucius. Ar tau pikta kad gyveni daugiabutyje? ir brangiau moki uz siuksles?

ella --- to jau perdaug

ella  --- to jau  perdaug portretas
Jau Kauno švaros aferistai " prasuko " milijonus užpirke niekam nevertas KOMPOSTINES, DABAR VEL NAUJA AFERA BRĘSTA, ŠLYKSTYNES V,,,S,,,, saiko p,,,,s neturi, kodel Vilniuje sugebėjo nupirkti normalias kompostines, o ne smirdincias šūdą gaminančias dežes kaip musu mylimam KAUNE,,,O KA DIRBA KONTROLES KAI " ISNYKSTA " MILIJONAI NEZINIA KUR ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių