I. Šimonytė: neprisimenu jokios prezidento pagalbos palaikant mokesčių reformą

Prezidentui Gitanui Nausėdai antradienį Seime skaitytame metiniame pranešime apgailestavus, kad ši Vyriausybė mokesčių reformą „palaidojo galutinai“, premjerė Ingrida Šimonytė teigia pasigedusi šalies vadovo paramos reformos paketui.

„Neprisimenu jokios prezidento pagalbos palaikant mokesčių reformą“, – antradienį Seime žurnalistams teigė I. Šimonytė. 

„Jeigu visi nuoširdžiai ieškos tos teisingesnės mokesčių sistemos, susitars anksčiau ar vėliau. Pagrindas tam yra – įstatymai yra įregistruoti Seime. Niekas jų neužkasė, niekas ant jų paminklo nepastatė. Jeigu tik bus valios tuos klausimus svarstyti, galės svarstyti ir būsimas Seimas. Suprantu lūkestį, kad visus darbus nuveiktų ši Vyriausybė, manau, kad jai jau pavyko nudirbti nemažai darbų, bet ir kitoms vyriausybėms reikia šiek tiek darbų palikti“, – kalbėjo premjerė.  

Skaitydamas metinį pranešimą G. Nausėda sakė, kad šios kadencijos valdančiųjų neįgyvendinta mokesčių reforma galėtų būti vienu svarbiausių naujo parlamento rinkimų kampanijos klausimų rudenį.

Jeigu visi nuoširdžiai ieškos tos teisingesnės mokesčių sistemos, susitars anksčiau ar vėliau.

„Tenka apgailestauti, kad šios kadencijos Vyriausybė galutinai palaidojo mokesčių reformą, kuri iš tiesų galėjo tiek užtikrinti didesnį sistemos teisingumą, tiek ir atnešti papildomų biudžeto pajamų. (...) Šis uždavinys, bandant nusiplauti atsakomybę po ketverių sugaištų metų, lengva ranka perkeliamas kitos kadencijos Seimui“, – pareiškė G. Nausėda. 

„Mokesčių sistemos reforma išties galėtų tapti vienu iš svarbiausių Seimo rinkimų klausimų“, – teigė jis.

Mokestinių pakeitimų paketą Vyriausybė pristatė prieš metus, tačiau taip ir nepasiekė priėmimo stadijos Seime nesulaukus paramos iš opozicijos ir dėl pertvarkos susiginčijus patiems valdantiesiems – konservatoriams, liberalams ir „laisviečiams“.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
gitanas nausėda 'susimyžo' atsakyti kodėl neįvestas progresyvinis mokestis ir nieko nedaroma ta linkme . Jis voliojosi su apsauga „SPA Vilnius“ centre Druskininkuose . Ir turistavo po kietas vietas

jo jo

jo jo portretas
o kam gelbet akivaidziai bloga reforma?

ne tik šimonytė yra kgbe OŽIO statytinė, bet

ne tik šimonytė yra kgbe OŽIO statytinė, bet portretas
ir visa d e b i l i vyriausybė, kuri daro labai didelę ŽALĄ Lietuvos žmonių gyvenimui --d e b i l ū s " ministrai" negeba priimti pasiūlymų , patarimų nei iš OPOZICIJOS , nei iš PREZIDENTŪTOS- jie "dirba" visus 4-ris metus viską g r i a u d a m i - tokia jų prigimtis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių