Ministras, kariuomenės atstovai su bendruomenėmis aptars „Rheinmetall“ gamyklos statybas

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas ir Lietuvos kariuomenės atstovai antradienį su Baisogalos, Šeduvos, Radviliškio bendruomenėmis aptars Vokietijos gynybos pramonės koncerno „Rheinmetall“ artilerijos amunicijos gamyklos statybas.

Apie susitikimus skelbiama ministro darbotvarkėje, apie juos taip pat pranešė Radviliškio–Tytuvėnų apygardoje išrinktas parlamentaras Antanas Čepononis.

180 mln. eurų vertės gamyklą planuojama statyti Radviliškio rajone, netoli Baisogalos, esančiame 340 hektarų ploto sklype, kurį anksčiau valdė Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, o nuo liepos 1-osios žemę perėmė Nacionalinė žemės tarnyba.

Krašto apsaugos ministerija pabrėžia, kad gamykla Lietuvos kariuomenę aprūpintų reikalingu kiekiu šaudmenų, taip pat užtikrintų nenutrūkstamą jų tiekimą grėsmės atveju.

Vokietijos karinės pramonės milžinė „Rheinmetall“ 155 mm artilerijos amunicijos gamykloje planuoja sukurti bent 150 naujų darbo vietų.

Investicijų sutartis su su pagrindine „Rheinmetall“ grupės bendrove „Rheinmetall“ bei Lietuvoje nuo 2018 metų veikiančia „Rheinmetall Defence Lietuva“ pasirašyta birželio pradžioje. Žemės nuomos sutartį su koncernu ketinama pasirašyti liepos pirmoje pusėje, o statybas pradėti jau šių metų spalį.

Aplinkinių vietovių bendruomenės jau yra kėlusios klausimus dėl savo likimo, būsimos gamyklos poveikio aplinkai ir netoliese esančiam ežerui.


Šiame straipsnyje: Rheinmetallstatybosbendruomenė

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
buvo wiliams, buvo barclays, dabar reinmetal... kiek dar kartu konservpydarastai lips ant to pacio greblio?

>svilainiui

>svilainiui portretas
Na taip.O nepritariantys ar besipriešinantys tuoj pat apšaukiami kremliniais ir tautos priešais.Elementari konservantų politika-kas ne su mumis,tas kasasi po pamatais ir kenkia gerovės valstybei.Belieka jiems stalininis-hitlerinis auklėjimo būdas - lageriai ir priverčiamos sunkaus darbo stovyklos.

svilainis

svilainis portretas
Nusispjaut jiems į visuomenės nepritarimą ir peticijas.Gaunasi taip kaip su peredastų veiksmų dekriminilizavimu-nutraukus jų persekiojimą, jie tuoj pat ėmė lipt ant altoriaus ir diktuot savo reikalavimus.Taip ir čia-jau imasi statybų be leidimų ir skelbiasi apie sprogmenų būsimą gamybą pas mus tuoj pat iškeptoms minoms.Taigi kuo ne kombaininis-buldozerinis principas-ištiesei pirštą ir tave,,sutaršo'' į faršą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių