ministrė: Gynybos fondo paketas Vyriausybei bus pateiktas be didelių pakeitimų

Finansų ministerijai pristačius Gynybos fondo paketą siūlant didinti gynybos finansavimą iki 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, jog projektas į Vyriausybę keliaus be didesnių pakeitimų. Jį ministrų kabinetas svarstys jau pirmadienį.

„Yra pateikti derinti suinteresuotoms pusėms, kol kas atnaujintas variantas nėra užregistruotas, tačiau baigiam apibendrinti pastabas, kurias gavome. Sakyčiau, kad iš esmės paketas, koks buvo pateiktas, keliaus ir į Vyriausybę, yra keletas techninių pastabų, bet esmė turbūt paketo tokia, kokia buvo pristatyta – pirmadienį bus pristatyta ir Vyriausybės posėdžio metu“, – penktadienį žurnalistams sakė G. Skaistė.

„Užregistruosime projektą artimiausiu metu“, – pridūrė ji.

Ministerija siūlo papildomų lėšų gynybai surinkti vienu procentiniu punktu didinant pelno mokesčio tarifą, pakeliant akcizą degalams, alkoholiui ir tabakui, įvedant mokestį daliai draudimo sutarčių, metams pratęsti laikinąjį bankų solidarumo įnašą, taip pat labiau apmokestinant dalį smulkiųjų verslininkų, dirbančių su verslo liudijimais.

Be to, ministerija pasiūlė 25 mln. eurų iš savivaldybėms tenkančios GPM dalies kasmet skirti civilinei saugai.

Gynybos finansavimas iki 3 proc. BVP didinamas siekiant greičiau išvystyti diviziją Lietuvos kariuomenėje ir priimti Vokietijos brigadą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
konservastai skraidys po visa svieta, o gynybai lesu truks...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių