Registrų centras: daugumai bendrovių pavyko uždirbti pelno ar bent jau nepanirti į nuostolius

  • Teksto dydis:

2023 metų ataskaitas iki šiol jau pateikusių įmonių bendra apyvarta pernai siekė 129 mlrd. eurų ir buvo 0,5 proc. didesnė nei užpernai (128,4 mlrd. eurų), jos uždirbo 12,4 mlrd. eurų bendro ikimokestinio pelno – 11 proc. mažiau (13,9 mlrd. eurų), remdamasis preliminariais duomenimis skelbia Registrų centras.

Iš finansines ataskaitas pateikusių įmonių pajamas pernai augino kiek daugiau nei pusė. Mažesnę apyvartą fiksavo maždaug trečdalis bendrovių, dar apie dešimtadalio pajamos nesikeitė arba jų apskritai nebuvo.

„Praėjusių metų įmonių finansiniai rezultatai byloja, kad nepaisant pasitaikiusių iššūkių, daugumai bendrovių pavyko auginti pajamas ir uždirbti pelno ar bent jau nepanirti į nuostolius“, – pranešime teigė Registrų centro duomenų analitikas Paulius Rudzkis.

2023 metais beveik pusė šių bendrovių fiksavo didesnį ar mažesnį ikimokestinį pelną. Nuostolingai dirbo beveik ketvirtadalis, o dar beveik trečdalis nedeklaravo nei pelno, nei nuostolių.

Pelningai dirbusios įmonės per metus uždirbo 12,4 mlrd. eurų bendro ikimokestinio pelno – 11 proc. mažiau nei 2022 metais (13,9 mlrd. eurų), nuostolingai dirbusios patyrė apie 1,9 mlrd. eurų nuostolių – 5,5 proc. daugiau nei užpernai (1,8 mlrd. eurų).

Daugumos bendrovių (80 proc.) vidutinis darbuotojų skaičius per metus nepasikeitė: jis augo 16 proc. įmonių, mažėjo – 13 proc. įmonių.

Ataskaitas už 2023 metus Registrų centrui jau yra pateikę apie 115 tūkst. juridinių asmenų, analizei buvo pasitelktos įmonės ir organizacijos, kurios ataskaitas pateikė iki liepos 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių