Vyriausybė spręs dėl Lošimų komisijos pertvarkymo

Vyriausybei siūloma keisti Valstybinės lošimų priežiūros komisijos (VLPK) statusą - priskirti ją prie Finansų ministerijos kuruojamų įstaigų ir nustatyti, kad jai vadovaus direktorius, vietoje dabar renkamo komisijos pirmininko.

Tai dėl numatančių Azartinių lošimų įstatymo ir kiti susijusių teisės aktų pakeitimų bus sprendžiama birželio 10 d. vyksiančiame Vyriausybės posėdyje.

Siūlymą pertvarkyti Lošimų komisiją teikia Finansų ministerija, atsižvelgusi į Verslo aplinkos gerinimo (Saulėtekio) komisijos išvadas. Įstatymų pataisos turėtų įsigalioti po šešių mėnesių nuo jų patvirtinimo.

Šiuo metu VLPK yra atsakinga Vyriausybei, o šešis jos narius skiria prezidentas, premjeras ir Seimo pirmininkas.

VLKP pernai lapkritį pradėjo vadovauti nuo 2004-ųjų komisijos nariu dirbęs Edmundas Tiesnesis. E.Tiesnesis šiame poste pakeitė prezidento paskirtą Česlovą Blažį, kurio kadencija tuomet baigėsi.

Pertvarkyti dabartinę VLPK pasiūliusioje Saulėlydžio komisijoje dirbo ir Č.Blažys - dėl tokių jo veiksmų Etikos komisija gegužę buvo pradėjusi tyrimą, tačiau vėliau tyrimą nutraukė. VLPK tuomet atmetė jai išsakytą kritiką ir piktinosi Saulėlydžio komisijos pirmininko Valentino Milaknio pareiškimais, esą "jos veikla yra ant nusikalstamos veiklos ribos".

Lošimų komisija teigė, jog V.Milaknis vertino dar 2006-2007 metų komisijos audito ataskaitą - minėtu laikotarpiu dirbo tik 2 iš 6 dabartinių komisijos narių, o jai pirmininkavo pats Č.Blažys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių