Kautech išsiveržė į profesinių studijų lyderio Lietuvoje pozicijas

  • Teksto dydis:

Kauno technologijų mokymo centras šiuos mokslo metus pradėjo gerokai sustiprinęs savo pozicijas. LAMA BPO duomenimis, Kautech užima 2-ąją vietą Lietuvoje pagal sudarytas profesinio mokymosi sutartis. Centras yra lyderis, rengiant inžinerijos, statybos, žemės ūkio specialistus.

Tokias pozicijas Kautech užimti leidžia tai, kad čia įgyjamas profesinis mokymas atitinka šiuolaikinės darbo rinkos poreikius, gauti įgūdžiai absolventams suteikia tvirtą pagrindą konkuruojant dėl paklausių, gerai apmokamų darbo vietų, glaudus bendradarbiavimas su įmonėmis suteikia galimybę jau studijų laikotarpiu dairytis norimos darbo vietos.

Naujų mokslo metų atidarymo šventėje bendruomenę sveikinusi Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinė direktorė ir  Kauno technologijų mokymo centro tarybos pirmininkė Olga Grigienė pripažino, kad verslo plėtra neįmanoma be kvalifikuotų darbuotojų, kad Kautech parengti specialistai laukiami įmonėse, atlyginimai konkurencingi, o techninių sričių darbuotojų uždarbis nenusileidžia atlyginimams Vokietijoje.

Partnerio nuotr.

„Diena, kai vėl prasideda mokslai, ypatinga, nes į mūsų gyvenimus sugrįžta žinių troškimas, bendrystės jausmas ir troškimas kurti ateities planus. Susivieniję bendram tikslui, galėsime siekti aukštumų, dalytis patirtimi ir kurti ateitį“, – drąsino naujuosius ir sveikino jau besimokančius moksleivius bei mokytojus Kautech direktorius Paulius Čepas.

Partnerio nuotr.

Šiuo metu Kautech mokosi daugiau nei 3000 mokinių. Per praėjusius mokslo metus kvalifikaciją įgijo per pusantro tūkstančio absolventų iš visos Lietuvos. Tikslus naujų bendruomenės narių skaičius paaiškės pasibaigus papildomam priėmimui ir pasirašius naujas sutartis, tačiau jau dabar aišku, kad jų bus per 1500. Jiems mokymo centras pasiūlė 84 mokymosi programas, suteikiančias galimybę įgyti 37 profesines kvalifikacijas. Be to, 96 mokiniai iš bendrojo ugdymo mokyklų pasirinko juos dominančius profesinio mokymo modulius.

Partnerio nuotr.

Didelė dalis stojančiųjų kartu su profesija nori įgyti ir vidurinį išsilavinimą. LAMA BPO duomenimis, skaičiuojant tokias sutartis Kauno technologijų mokymo centras yra tvirtas lyderis šalyje. Šie mokiniai greta vidurinio išsilavinimo daugiausia rinkosi transporto priemonių remontininko ir apdailininko specialybes.

Partnerio nuotr.

Kaip ankstesniais metais, taip ir šiemet populiariausios specialybės yra inžinerijos ir inžinerinių profesijų, paslaugų asmenims, architektūros ir statybos srityse. Ypatingo susidomėjimo sulaukė Elektriko modulinės profesinio mokymo ir Transporto priemonių remontininko modulinės profesinio mokymo programos.

Didelio populiarumo šiais mokslo metais sulaukė vos prieš metus startavusi Oro uosto keleivių aptarnavimo specialybė, gerokai išaugo norinčiųjų studijuoti slaugytojo padėjėjo ir individualios priežiūros darbuotojo profesiją.

Partnerio nuotr.

Pradžiugino padidėjęs jaunimo dėmesys medienos specialistų rengimo programomis. Jose studijuojantys moksleiviai reikalingų praktinių įgūdžių įgauna specialiai jiems įkurtame moderniame Medienos technologijų ir baldų gamybos inovacijų mokymo centre. Jų pagaminta produkcija ne tik pristatoma, bet ir parduodama mokslo mugėse.

 

 

Šiemet Kautech tapo Kompetencijų vertinimo centru ir yra atsakingas už Gamybos ir perdirbimo (Medžiagotyros posričio: stiklo, popieriaus, plastiko, medienos) bei Transporto paslaugų, Verslo ir administravimo (Darbo organizavimo posričio) švietimo sritis.

Partnerio nuotr.

Vis po Kautech stogu vyksta ne tik rimti mokslų ir įgūdžių šlifavimo reikalai. Naujų mokslo metų startą rugsėjo 2-ąją paskelbė į saulėtą dangų iššautas šventinis konfeti. Socialinių paslaugų skyriaus Specialiųjų ugdymosi poreikių meninės raiškos būrelio „Dainorėliai“ (vadovė Eda Misevičiūtė) dainos moksleivius ir mokytojus įsuko į jaukų bendrystės ritmą, o aktoriaus Viačeslavo Mickevičiaus, dar žinomo Slavkos sceniniu vardu, gatvės cirko programa priminė, kad mokslai ne tik sunkus žinių „kalimas“, bet ir netikėti atradimai, nuotykiai, kartais ir linksmi pokštai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha portretas
Juokdariai. Bando pasidaryti reklamą, nes moksleivių vis mažėja ir kasmet tenka reorganizuoti, prijungiant dar kokią profkę. Dabar gal kokios septynios yra sujungtos, griebia bet ką, kad tik išsilaikytų. Tikrai "linksmas pokštas" :DDD
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių