Pernai veiklos rodiklių nepasiekusios IAE darbuotojai nepatenkinti atlyginimais

  • Teksto dydis:

Nebeveikiančios Ignalinos atominės elektrinės (IAE) darbuotojai nepatenkinti atlyginimais, kurie šiemet bus didinami ne daugiau kaip 3 proc., antradienį skelbia portalas „15min“.

Pernai vidutinis darbo užmokestis įmonėje didėjo 9,2 proc., BNS pranešė įmonė.

Pasak portalo, be to, darbuotojai kelia klausimą, ar projektą, iki kurio pabaigos termino liko 14 metų, pavyks užbaigti laiku.

Anot IAE darbuotojų profesinės sąjungos, nepagrįstai buvo panaikinti 54 etatai, arba 5–10 proc. etatų atskiruose padaliniuose, darbuotojams sunku atlaikyti didinamą krūvį, trūksta motyvacijos, jie jaučiasi nesaugiai.

„Šaltkalvis su fiksuotu priedu už darbą jonizuojančios spinduliuotės sąlygomis gauna, primityviai skaičiuojant, 1,5 tūkst. eurų. Ir, tarkim, priimamas ekspertas – gali būti, kad jis labai kompetentingas, nieko nekvestionuoju, bet jo atlyginimas yra arti 8 tūkst. eurų. Klausimas: šaltkalvių reikia 25, jų nepriima, o ekspertai priimami“, – portalui sakė profsąjungos vadovė Irena Nekrošienė.

IEA vadovas Linas Baužys „15min“ sakė, kad atlyginimus valdyba nusprendė didinti tik 3 proc. įmonei nepasiekus veiklos rodiklių – įgyvendinta tik 70 proc. metinių tikslų.

„Metodika yra aiškiai aprašyta ir nepriklausoma valdyba vertina pasiekimus. 70 proc. yra ne 100 proc. ir ta kartelė yra pakankamai žemai nuleista“, – portalui sakė L.Baužys.

Pasak jo, įmonė naikina tik tuščius etatus, šiuo metu ji ieško 45 naujų darbuotojų.

Energetikos ministerija „15min“ pripažino, kad pernai IAE nepavyko įgyvendinti visų nustatytų rodiklių, tačiau tikimasi, kad pernai spalį pradėjus dirbti naujam vadovui ji pasieks geresnių rezultatų.

Taip pat skelbiama, kad profesinė sąjunga vis dar neturi savo atstovo valdyboje, Energetikos ministerijai nepatvirtinus I. Nekrošienės pavaduotojo Nikolajaus Lebedevičiaus kandidatūros, kuris neatitinka specialių reikalavimų. Dėl to profsąjunga pradėjo ginčą teisme.

„Sodros“ duomenimis, balandį IAE mokėjo vidutinį 2269 eurų atlyginimą, o jų mediana buvo 1978 eurai.

Jėgainėje dirba apie 1,6 tūkst. darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių