„Žalgirio“ arenos baseinas: antrais veiklos metais lankytojų srautas augo 28,76 proc.

  • Teksto dydis:

Prieš kiek mažiau nei dvejus metus Nemuno saloje, Kaune duris pravėręs „Žalgirio“ arenos baseinas pastaraisiais metais pritraukė 28,76 proc. daugiau lankytojų. Kokios naujos veiklos ir naujovės didino komplekso populiarumą?

Kauniečiai vis aktyviau domisi vandens sportu. Tai rodo ir išaugęs „Žalgirio“ arenos baseino lankytojų skaičius. Prieš beveik dvejus metus atvertas didžiausias baseinų ir pirčių kompleksas regione per pastaruosius metus sulaukė 28,76 proc. daugiau lankytojų nei pirmaisiais veiklos metais. Pasak baseino vadovo Emilio Vaitkaičio, tai pasiekti padėjo išskirtinio turinio kūrimas, klientų įsiklausymas ir ilgametė „Žalgiris Group“ sporto infrastruktūros operavimo patirtis.

„Jaučiame pareigą ne tik teikti paslaugas, bet ir edukuoti žmones apie pirtis, plaukimą, hidroterapiją, skatinti žmonių aktyvumą, sveikesnę gyvenseną ir, žinoma, jaunųjų plaukikų kartą. Todėl mums be galo svarbu siūlyti tiek unikalias programas, įspūdžius, geras emocijas, tiek lanksčią kainodarą, prieinamą įvairaus amžiaus asmenims, – sakė vadovas. – Puoselėjame aukštus standartus ir nuolat investuojame į dar geresnę lankytojų patirtį baseine.“

E. Kinaičio nuotr.

Pagrindiniai sėkmės elementai – klientų poreikių atliepimas ir unikalios galimybės 

Lankytojai, E. Vaitkaičio teigimu, patys pasufleruoja, ko tikisi atvykę praleisti laiko į arenos baseiną: „Belieka tik įsiklausyti. Klientų iniciatyva atsirado rūbinių perskyrimai, suteikiantys privatumo, taip pat nemokamas plaukimo inventorius, geriamas vanduo, arbata, pilingo procedūros, vystymo lentos, atnaujinti džiovintuvai. Nuolat darome apklausas, skaitome komentarus ir atitinkamai tobulėjame. Siekiame užtikrinti komfortą kiekvienam atėjusiam, todėl net ir piko metu lankytojai visada randa laisvų plaukimo takelių. Bendras baseino klientų pasitenkinimas yra geriausias iš visų įmonės grupės valdomų objektų.“

Didelis dėmesys baseine skiriamas oro temperatūrai patalpose, vandens kokybei, saugumui – tinkamam gelbėtojų kiekiui ir kompetencijai, higienai. Visgi nemažiau baseino sėkmei svarbus aspektas yra ir unikalių galimybių kūrimas klientams bei pramogų, treniruočių pritaikymas kiekvieno poreikiams.

E. Kinaičio nuotr.

„Ne taip ir seniai į Lietuvą „atvežėme“ treniruotes „Swim fit“, kurias veda Rūtos Meilutytės treneris Tadas Duškinas. Taip pat Vaiva Vaičiulytė pirmoji Lietuvoje veda „Aqua Zumba“ užsiėmimus. Turime įvairių kitų treniruočių, skirtų tiek senjorams, tiek nėštukėms, todėl kiekvienas gali atrasti norimą tempą atitinkantį grupinį užsiėmimą. Baseine taip pat kartais vyksta labai unikalios pirties teatro programos, – pasakojo E. Vaitkaitis. – Sudarome patogias sąlygas ir „Žalgirio“ plaukimo akademiją lankančių vaikų tėvams, kad jie galėtų paplaukioti, kol vaikai treniruojasi.“

Partnerio nuotr.

Pasak baseino vadovo, stengiamasi suteikti kuo daugiau sąlygų lankytojams jaustis komfortiškai ir išsinešti naudą, todėl čia tikrai daug įvairovės – edukacijų, taip pat organizuojami tokie užsiėmimai kaip visuotinė mokymo plaukti programa, vaikų vasaros stovyklos bei besimokančių plaukti varžybos.

Partnerio nuotr.

Populiarumo sulaukė naujos išskirtinės programos ir edukacijos

Baseino lankytojai itin susidomėjo neseniai sukurtomis unikaliomis hidromasažo programomis. E. Vaitkaičio teigimu, hidromasažas turi daug privalumų, todėl rekomendacinėmis programomis siekta suteikti lankytojams galimybę patiems sau atlikti šią atpalaiduojančią ir kraujotaką bei emocinę būklę gerinančią procedūrą.

E. Kinaičio nuotr.

„Programos kurtos bendradarbiaujant su Lietuvos sporto universiteto doc. dr. Vilma Dudoniene, – sakė vadovas. – Per pirmuosius veiklos metus supratome, kad lankytojams trūksta informacijos, kaip naudotis įranga, todėl ir kilo mintis paruošti šias programas. Norime užtikrinti, kad visiems informacija, kaip gauti maksimalią naudą sveikatai, yra lengvai prieinama ir visi lankytojai tinkamai edukuojami.“

E. Kinaičio nuotr.

Programos sudarytos ir tiems, kurie baseine lankosi norėdami tiesiog pasiplaukioti. Turinys su gairėmis, ką nuveikti plaukimo takeliuose, leidžia savarankiškai treniruoti raumenis bei patobulinti plaukimo įgūdžius. Tai bendras „Žalgirio“ arenos baseino bei „Žalgirio“ plaukimo akademijos projektas.

„Atvykusiems lankytojams tereikia nusistatyti savo plaukimo lygį, pasirinkti norimo intensyvumo treniruotės programos kortelę ir pasistengti sąžiningai įvykdyti visą plaukimo treniruotę. Taigi, nebereikia patiems galvoti, kaip ir ką daryti, svarstyti, ar treniruotė buvo naudinga, nes atliekant viską pagal instrukcijas, bus aišku, kad treniruotė efektyvi ir veiksminga, – teigė E. Vaitkaitis. – Šias programų korteles šiemet pildėme ir iš naujo spausdinome jau 4 kartus. Tikimės, kad programos ir toliau motyvuos baseine treniruotis teisingai bei leis greičiau pamatyti pagerėjusius įgūdžius.“

E. Kinaičio nuotr.

Pirmaisiais veiklos metais komplekse itin daug dėmesio sulaukė ir „Pirties kelias“ edukacijos, tačiau visi norintys į užsiėmimus netilpdavo, todėl dabar kiekvienas gali šią sveikatingumo pramogą pravesti pats sau.

„Tai mūsų sukurta sveikatingumo programa, kurios metu apjungiamas skirtingų pirčių poveikis. „Pirties kelias“ susideda iš aktyvios ir pasyvios fazių. Aktyviosios metu būnama pirtyje, o pasyviosios metu – ilsimasi. Procedūra susideda iš 4 etapų, iš viso išbandomos 4 skirtingos pirtys. Visas instrukcijas lankytojai randa baseine, todėl neturint galimybių apsilankyti užsiėmime su vedėju, labai džiaugiamės, galėdami pasiūlyti kiekvienam šia pramoga mėgautis savarankiškai“, – pasakojo vadovas.

E. Vaitkaitis pridėjo, kad tai – ne vienintelės naujovės baseine – nuo šiol nuolatiniai lankytojai į baseino patalpas gali patekti naudodamiesi biometriniais kūno rodmenimis – piršto antspaudu. Taip pat planuojamas ir savitarnos kasų, skirtų atsiskaityti už baseino kavinėje pirktus produktus, įrengimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerbėja

Gerbėja portretas
Puiki vieta, turiu abonementą, neatsidžiaugiu

Senelis

Senelis portretas
Kokia senove nuotraukose kauniečiai atsibuskite!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių