Dovana Vilniui – papuoštas Jono Meko skersvėjis Užupyje

  • Teksto dydis:

Nestandartinių iliustracijų kūrėjas, tapytojas iš Berlyno Johannesas Mundingeris atvyko į Vilnių papuošti viešąją erdvę, pateikiant savo kūrybą kaip pakaitalą grafičio menui.  Pasirinkęs neeilinę Užupio vietą – Jono Meko skersvėjį, savaitę  tapęs ten sieną, baigė  darbą.

„Fluxus“ tiltu ir Jono Meko skersvėju į Vilnių grįžta „Fluxus“ dvasia. Sveikinu menininką, kurio kūryba – puikus atsakas Vilniaus „flakonpurškiams“. Kai Johannes Mundinger pranešė Jonui Mekui apie šį savo sumanymą, gavo džiaugsmingą Jono Meko palaikymą“, – sakė Vilniaus mero patarėjas Gintaras Sodeika.

Piešinio apžiūros metu vilniečiai ir miesto svečiai galėjo susipažinti su Jono Meko kūryba, pasižiūrėti Vytauto V. Landsbergio režisuotą filmą „Jono Meko antologija. Niujorkas – mano šuo“.

Menininkas iš Vokietijos jau spėjo ištapyti  išorinę Užupio meno inkubariaus galerijos „Kalnas“ sieną, o spalio 30 d. 18 val. jis pakvies į galeriją „Galera“, adresu Užupio g. 2, kurioje bus atidaryta menininko personalinė paroda „The Glass Mountain Gathering“.

Prieš savaitę Vilniuje Užupyje startavo naujas tarptautinis projektas ,,Anapus vartojimo”. Tai projektas –  miesto gyventojams, pasiilgusiems meno gatvėse.

Lietuvos kultūros tarybos finansuojamas tarptautinis projektas „Anapus vartojimo“ sudarytas iš kelių etapų.  Lapkričio pradžioje į Užupį atvyksta skulptoriai Katarzyna Warzewska - Adamowska ir Tadeusz Adamowski iš Lenkijos, o gruodžio mėnesį ketinama Vilniui pristatyti menininkės Johhana IIivessalo (Suomija) kūrybą.

Visų šių menininkų rezidencijų metu Vilniaus miestui ketinama padovanoti išskirtinius dailės kūrinius.

Šis projektas – tai Vilniaus miesto savivaldybės ir VšĮ „Savanorių iniciatyva“ projekto „Dovana Vilniui“ dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių