Fabijoniškėse išsaugoti šimtamečiam ąžuolui įrengta apsauginė konstrukcija

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Fabijoniškėse, šimtamečiam ąžuolui išsaugoti įrengta apsauginė konstrukcija, darbams statybos bendrovė numatė skirti milijoną eurų.

Kaip antradienį pranešė darbus atliekanti Švedijos kapitalo nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovė, ąžuolas stovi naujai plėtojamo daugiabučių komplekso teritorijoje.

Įmonė nurodo jau atlikusi ąžuolo šaknyno reviziją ir įrengusi apsauginę konstrukciją. Pasak jos, kamieno skersmuo yra daugiau nei metras, tad medžio amžius ne tik siekia, bet gali viršyti šimtą metų.

Anot bendrovės atstovų, ilgamečio medžio šaknys yra giliai po žeme ir nėra matomos, tad buvo pasitelkti sertifikuoti arboristai, darbams prireikė ir specialios technikos – buvo naudojamas oro kastuvas, kuris nepažeidžiant šaknų leido nustatyti jų išsidėstymą.

Kaip teigiama pranešime, siekiant maksimalios ąžuolo apsaugos, augavietėje naudojamos specialios priemonės – giluminis aeravimas, tręšimas, atlikta revitalizacija biologinių stimuliatorių tirpalu, aplink medį užpiltas dešimties centimetrų mulčio sluoksnis, medis prižiūrimas arboristų.

Šimtametis ąžuolas auga adresu L. Giros gatvė 115, Vilnius, aplink ąžuolo augavietę iškils trijų korpusų ir penkių aukštų daugiabutis, kuriame bus įrengtas 101 butas ir kuris ribosis su Visorių mišku.

Statybas planuojama baigti 2025 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių