Gegužę vilniečiai suvartojo rekordinį kiekį vandens

  • Teksto dydis:

Paskutinį pavasario mėnesį sostinės gyventojai suvartojo rekordinį vandens kiekį šiais metais. Bendrovės „Vilniaus vandenys“ duomenimis, gegužės 28 dieną, per parą, vilniečiams buvo patiekta 109,9 tūkst. kub. metrų vandens – dešimtadaliu daugiau nei įprastai.

Skelbiama, kad vilniečiams patiekto vandens kiekis, viršijęs 100 tūkst. kub. metrų per parą, gegužę iš viso fiksuotas 12 dienų.

„Lietuvoje vandens suvartojimas smarkiai priklauso nuo metų laiko ir tradiciškai šiltuoju metų laiku fiksuojame daugiau vandens suvartojimo pikų. Šios gegužės vandens vartojimo tendencijos parodo ne tik pakitusią gyventojų elgseną, bet ir mūsų infrastruktūros atsparumą. Žinome, kad vandens vartojimas sausomis ir karštomis dienomis auga ir esame pasirengę dažnėjančioms karščio bangoms“, – pranešime cituojamas „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Saulius Savickas.

Anot jo, užėjus karščiams vandens tiekimas sostinėje ir aplink esančiuose regionuose išliks stabilus.

Vis tik „Vilniaus vandenys“ prašo gyventojus būti atsakingais ir vandenį vartoti taupiai, ypač jei jis skiriamas laistymui. Kaitros metu nuosavų namų gyventojai kviečiami laistymo sistemas įjungti vėlyvais vakarais – nuo 22 valandos, kai vandens vartojimo pikas jau būna atslūgęs, o laistymo poveikis išlieka ilgiau negu dieninės kaitros metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių