Santaros klinikų Neonatologijos skyriui perduotas modernus reanimobilis

  • Teksto dydis:

Sostinės Santaros klinikų Neonatologijos skyriui antradienį perduotas naujas reanimobilis, skirtas naujagimių pervežimui.

Moderniausia įranga aprūpintą transporto priemonę skyriui už 138 tūkst. eurų nupirko paramos fondas „Ankstukai“ ir įmonė „Bored Panda“.

Santaros klinikų vadovas prof. Tomas Jovaiša reanimobilio pristatyme antradienį pabrėžė, kad, norint užtikrinti efektyviausią pagalbą sudėtingais atvejais, pažangi įranga ir pervežimų paslaugos kokybė yra labai svarbus sėkmės komponentas.

„Pažangaus pasaulio patirtis liudija, kad pervežimo tarnybų profesionali, efektyvi veikla, šiuolaikiška įranga – neabejotinas pažangios medicinos bruožas. Esu nepaprastai dėkingas tiems, kas supranta paramos svarbą, skiria savo lėšas, dėmesį ir laiką – be jūsų prisidėjimo šio projekto įgyvendinimas būtų užtrukęs dar ne vienerius metus“, – pranešime cituojamas prof. T. Jovaiša. 

Savo ruožtu Neonatologijos centro vadovas doc. dr. Arūnas Liubšys pažymėjo, kad kartais mažylius į klinikas tenka gabenti net ir šimtus kilometrų. Todėl, jo teigimu, užtikrinti saugų jų pervežimą yra gyvybiškai svarbu.

„Tokio mažumo ir trapumo gyvybes mums tenka parsivežti ne dešimtis, o šimtus kilometrų užtikrinant jiems reikiamą temperatūrinį režimą, atidžiai stebint svarbiausias gyvybines funkcijas, padedant jiems kvėpuoti, palaikant kraujotaką bei širdies darbą. Šiuolaikiškai įrengtame reanimobilyje visa tai galima daryti mažajam pacientui dar tik keliaujant į gydymo įstaigą“, – sakė doc. dr. A. Liubšys.

Visą reanimobiliui įsigyti reikiamą sumą – 100 tūkst. eurų – skyrė įmonė „Bored Panda“. Dar beveik 40 tūkst. eurų moderniausiems neštuvams įsigyti pridėjo „Ankstukai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių