Sostinės šunų augintojams – geros naujienos

Vilniaus miesto savivaldybė ketina leisti ne sezono metu šunims bristi į vandenį. O planuose, vicemero Valdo Benkunsko teigimu, yra netgi specialus paplūdimys, kur žmonės galėtų ateiti su savo augintiniais ir ten praleisti laiką.

„Jau daug metų reikalingas paplūdimys šunims, ne tik Vilniuje, ir uostamiestyje. Tai būtų ne šunų paplūdimys, o greičiau žmonių su šunimis, nes vis daugiau žmonių laiko augintinius ir nori su jais praleisti kiek įmanoma daugiau laiko. Ir tikrai kyla labai daug nepatogumų, jeigu laikai augintinį ir vidury atostogų nenori jo palikti bute, bet pats eini į paplūdimį. Tiesiog kartais norėtųsi su savimi pasiimti ir savo augintinį, kad galėtum praleisti dieną kartu“, – sako Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovė Brigita Kymantaitė. 

Gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovė teigia, kad reikalinga vieta, kur šunų augintojai su savo keturkojais galėtų susirinkti netrukdydami kitiems paplūdimio lankytojams.

Pagal dabar galiojančią tvarką dėl higieninių sumetimų prie vandens telkinių su augintiniu galima eiti tik ne sezono metu.

Daugiau apie tai – LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių