Vilniaus oro uoste įsigalioja nauji eismo organizavimo pokyčiai

  • Teksto dydis:

Nuo pirmadienio Vilniaus oro uoste įsigalioja nauji eismo organizavimo pokyčiai. Pranešama, apie priešais statomą naują išvykimo terminalą atidaromą naujai įrengtą aikštelę trumpiems automobilių sustojimams, taip pat naujas autobusų stotelių vietas.

Kaip anksčiau jau yra skelbę Lietuvos oro uostai (LTOU), į naujai atidaromą aikštelę P2 persikelia ir pavėžėjų, taksi bei dalinimosi automobiliais paslaugos, kurios čia veiks iki tol, kol bus visiškai baigta oro uosto prieigų rekonstrukcija.

Pasak LTOU, tai paskutinis ir laikinas eismo pertvarkos etapas, kurio metu rekonstrukcijos darbai kelsis į kitą centrinės aikštės pusę Vilniaus oro uoste. Jau nuo rugsėjo mėnesio automobilių ir viešojo transporto eismo sistema oro uosto prieigose iš esmės pasikeis, taps kur kas pralaidesnė, nes bus atidaryta naudojimui visa rekonstruota centrinė aikštė.

Nuo birželio 3 dienos laikinai bus perkeltas pagrindinis įvažiavimas į naująją automobilių sustojimo aikštelę.

Rudenį, baigus rekonstrukciją, bus atverta dvigubai daugiau vietų vadinamojoje „Kiss & fly“ zonoje, skirtoje trumpalaikiam sustojimui. Nuo rudens visos šiuo metu esančios aikštelės taip pat bus sujungtos į vieną. Pasak LTOU, šis sprendimas padidins transporto pralaidumą du kartus.

Keisis ir autobusų stotelių vietos

Keleiviai taip pat informuojami, kad nuo birželio 3 dienos miesto autobusams skirtos stotelės oro uosto prieigose bus tik Rodūnios kelyje (greta viešbučio „AirInn Vilnius“ ir aikštelės P4). 

Tuo metu tarpmiestinių autobusų stotelė įsikurs F. Vaitkaus gatvėje, o turistiniai autobusai keleivius patogiai galės išlaipinti pagrindinėje naujai įrengtoje aikštelėje priešais baigiamą statyti oro uosto terminalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių