Vilniaus oro uoste – eismo schemos pokyčiai

  • Teksto dydis:

Nuo birželio 3-iosios ryto atvykus  automobiliu į Vilniaus oro uostą pasitikti arba palydėti keleivių trumpam sustoti bus galima naujai įrengtoje aikštelėje P2, kuri bus atidaryta priešais statomą naują išvykimo terminalą.

Kaip jau minėta anksčiau, į šią naują aikštelę persikelia ir visos kitos – pavežėjų, taksi bei dalinimosi automobiliais paslaugos, kurios čia veiks iki rudens, kai Vilniaus oro uosto prieigų rekonstrukcija bus baigta ir visa centrinė aikštė bus atidaryta naudojimui.

Teigiama, kad tai – paskutinis ir laikinas eismo pertvarkos etapas, kurio metu rekonstrukcijos darbai kelsis į kitą centrinės aikštės pusę Vilniaus oro uoste. Jau nuo rugsėjo mėnesio automobilių ir viešojo transporto eismo sistema oro uosto prieigose iš esmės pasikeis – taps kur kas pralaidesnė, nes bus atidaryta naudojimui visa rekonstruota centrinė aikštė.

Nuo birželio 3 dienos laikinai bus perkeltas pagrindinis įvažiavimas į naująją automobilių sustojimo aikštelę.

Lietuvos oro uostų inf.

Rudenį, baigus rekonstrukciją, bus atverta dvigubai daugiau vietų vadinamojoje „Kiss&fly“ zonoje, skirtoje trumpalaikiam sustojimui. Ši zona bus po nauja stogine, kuri apsaugos atvykstančius keleivius nuo lietaus arba sniego. Esminis būsimas pokytis nuo rudens – visos šiuo metu esančios aikštelės bus sujungtos į vieną visumą, šis sprendimas transporto pralaidumą padidins du kartus.

Įgyvendinant laikinus pokyčius nuo birželio, vasarą pėsčiųjų patogumui sukurta galimybė iš sustojimui skirtos naujosios aikštelės P2 taku patekti tiesiai į išvykimo terminalą, pasinaudojant atnaujinta kairiąją senojo panduso dalimi arba per atvykimo terminalo vidų.

Dėl vykdomų prieigų rekonstrukcijos darbų, transporto priemonių užvažiavimo pandusas esamo išvykimo terminalo link yra uždarytas visam laikui. Automobiliu išvykimo esamą terminalą pasiekti gali tik aptarnaujantis ir keleivių su individualiais poreikiais transportas.

Keičiasi autobusų stotelių vietos

Nuo birželio 3 dienos miesto autobusams skirtos stotelės oro uosto prieigose bus tik Rodūnios kelyje (greta viešbučio „AirInn Vilnius“ ir aikštelės P4).

Tarpmiestinių autobusų stotelė įsikurs F. Vaitkaus gatvėje, tik įsukus iš Dariaus ir Girėno gatvės. Tarp oro uosto ir tarpmiestinių autobusų stotelės nuolat kursuos nemokamas autobusas.

Turistiniai autobusai keleivius patogiai galės išlaipinti pagrindinėje naujai įrengtoje aikštelėje priešais baigiamą statyti oro uosto terminalą.

Keleiviams verta pasidomėti galiojančia eismo tvarka

Visų esamų ir būsimų eismo rekonstrukcijų metu Vilniaus oro uoste ir toliau be pertraukų veiks ilgalaikio parkavimo daugiaaukštės aikštelės, kur galima palikti automobilius ilgesniam laikui.

Atsižvelgiant į tai, kad prieigų rekonstrukcijos vyksta keliais etapai, Lietuvos oro uostai ragina keleivius, planuojančius į Vilniaus oro uostą vykti automobiliu, iš anksto pasidomėti galiojančia aikštelių tvarka bei schemomis, nes įprasti įvažiavimo keliai ir trumpalaikio sustojimo vietos gali būti  pasikeitusios.

Lietuvos oro uostų nuotr.

Visa informacija apie eismo schemą ir esamus bei būsimus pokyčius pateikiama čia: https://vilnius-airport.lt/lt/kaip-atvykti

Individualius poreikius turintys keleiviai ir toliau galės pasinaudoti galimybe užvažiuoti ant estakados automobiliu. Norintys pasinaudoti šia paslauga, turėtų užsiregistruoti (prieš atvykstant į oro uostą) čia: https://www.vilnius-airport.lt/formos/kissandflyforma



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Kokie juodi stulpai kaip geram krematoriume?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių