Vilniaus rajone numatoma kvartalinė renovacija

Vilniaus rajono savivaldybė planuoja įgyvendinti kvartalinės renovacijos programą šiame rajone. Ja siekiama skatinti gyventojus atnaujinti daugiabučius namus, o savivaldybė savo lėšomis prisidėtų prie gyvenamosios aplinkos sutvarkymo, sukuriant modernesnę, saugesnę ir ekologiškesnę erdvę.

Pasak Vilniaus rajono savivaldybės mero Roberto Duchnevičiaus, situacija rajone dėl renovuojamų būstų nėra gera, todėl savivaldybė ieško būdų, kaip juos atnaujinti.

„Kvartalinė daugiabučių renovacijos programa – tai kompleksinė priemonė, skirta modernizuoti ir pagerinti daugiabučių namų kvartalų infrastruktūrą ir daugiabučių namų gyventojų gyvenimo kokybę. Skatinsime gyventojus renovuoti daugiabučius gyvenamuosius namus, o savivaldybė organizuos ir vykdys aplinkinės infrastruktūros, pavyzdžiui, automobilių parkavimo aikštelių, šaligatvių, apšvietimo, požeminių inžinierinių tinklų, vaikų žaidimo ir sporto aikštelių, elektromobilių krovimo stotelių ir kt., įrengimą bei sutvarkymą“, – teigė meras R. Duchnevič.

Meras pabrėžia, kad dauguma Vilniaus rajono savivaldybės teritorijoje esančių daugiabučių namų yra senos statybos, pastatyti pagal žemus energinio efektyvumo standartus ir laikui bėgant jų būklė dėl nepakankamos techninės priežiūros suprastėjo bei reikalauja remonto.

„Atėjus šildymo sezonui, rajono gyventojai dažnai susiduria su didelių sąskaitų už šildymą problema, kurią savivaldybė bando spręsti kasmet skirdama kompensacijas. Tai nėra ilgalaikis ir efektyvus sprendimas. Komunalinio ūkio sutvarkymas ir kainų už šildymą sumažinimas yra tarp mano prioritetų, o kvartalinė renovacija – tai viena iš priemonių, kuriomis siekiama minėtų tikslų įgyvendinimo“, – sakė R. Duchnevič.

Daugiabučių namų gyventojai, pasinaudoję kvartalinės renovacijos programoje teikiamomis galimybėmis, galės ne tik pagerinti savo daugiabučio energijos vartojimo efektyvumą, bet priklausomai nuo numatytų sąlygų galės savivaldybės biudžeto lėšomis pagražinti daugiabučių namų teritorijų infrastruktūrą.

„Be to, daug kas priklauso ir nuo centrinės valdžios požiūrio bei palankių sąlygų sudarymo, siekiant sudominti gyventojus daugiabučių renovacijos projektais, padaryti juos patraukliais ir paskatinti žmones juose dalyvauti“, – pažymėjo R. Duchnevič.

Kvartalinės renovacijos programos įgyvendinimui po pateikimo pritarė šios savivaldybės taryba, projektas bus svarstomas komitetuose. Galutinai tarybos nariai balsuos artimiausio posėdžio metu rugpjūčio pabaigoje.

Plačiau su sprendimo projektu bei Vilniaus rajono savivaldybės daugiabučių namų kvartalinės renovacijos programa ir numatytais pagrindiniais finansavimo kriterijais galite susipažinti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu  portretas
Va kaip rūpinasi tuteišais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių