„Vilniaus vandenys“ iki metų pabaigos sostinės sveikatos įstaigose įrengs dar 12 gertuvių

  • Teksto dydis:

Bendrovė „Vilniaus vandenys“ su savivaldybe iki metų pabaigos sostinės sveikatos įstaigose įdiegs 12 naujų nemokamo geriamojo vandens gertuvių.

Kaip trečiadienį skelbia „Vilniaus vandenys“, miesto sveikatos įstaigose ir kultūros centruose jau veikia 45 vandens gertuvės, iki metų pabaigos šis tinklas išaugs iki 57.

Pasak bendrovės, geriamas vanduo iš čiaupo bus tiekiamas ir Vilniaus miesto klinikinės ligoninėje, Naujosios Vilnios ir Karoliniškių poliklinikose. Sveikatos įstaigose įrengiama po kelias gertuves.

Vandens gertuvės jau stovi Sostinės vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre, Vilniaus mokytojų namuose, Naujosios Vilnios kultūros centre, Antakalnio ir Šeškinės poliklinikose, Vilkpėdės ligoninėje ir M. Marcinkevičiaus ligoninėje.

Gertuvės įrengiamos tose ligoninių, poliklinikų ir kultūros centrų vietose, kur sulaukiama daugiausia lankytojų – koridoriuose ir fojė, jose tiekiamas šaltas ir karštas vanduo.

Anot Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus Adomo Bužinsko, vandens gertuvių tinklas viešąsias paslaugas teikiančiose organizacijose padeda formuoti sveikus įpročius vartoti daugiau vandens, mažinti plastiko naudojimą.

„Miesto gyventojams ir svečiams siūlomi gamtai draugiški būdai atsigaivinti iš giluminių gręžinių išgaunamu kokybišku Vilniaus vandeniu prisideda prie mūsų įsipareigojimo kurti žalią miestą jau kitais metais tampant Europos Žaliąja sostine“, – pranešime cituojamas A. Bružinskas.

Vilniaus miesto viešosiose erdvėse taip pat veikia 40 nuolatinių vandens gertuvių, dar aštuonių mobiliųjų vandens gertuvių vieta vasarą keičiama pagal praeivių srautus. Daugiau nei 100 sostinės mokyklų įrengti geriamojo vandens fontanėliai.

„Vilniaus vandenų“ Klientų aptarnavimo tarnybos direktoriaus Martyno Augaičio teigimu, penktus metus sostinėje veikiantis vandens gertuvių tinklas pasiteisino ir populiarėja.

Bendrovės duomenimis, 2023-iųjų vasaros sezoną sostinės gatvėse iš lauko gertuvių išgerta 3,8 mln. stiklinių vandens, daugiausia – iš sporto ir laisvalaikio viešosiose erdvėse įrengtų gertuvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių