Leidimą laikinai gyventi Lietuvoje turintis baltarusis pateikė suklastotą vairuotojo pažymėjimą

  • Teksto dydis:

Medininkų pasienio kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė leidimą laikinai gyventi Lietuvoje turintį Baltarusijos pilietį. Jis pareigūnams pateikė, įtariama, suklastotą baltarusišką vairuotojo pažymėjimą.

Ankstyvą antradienio popietę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų pasienio kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos išvykstančio Baltarusijoje registruoto automobilio „Volkswagen Transporter“, jo vairuotojo ir kartu važiavusio keleivio dokumentus.

35-erių keleivis turėjo leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, tačiau dokumentus tikrinusiems pasieniečiams kilo įtarimų, tad jie paprašė baltarusio papildomų dokumentų.

Vyras pateikė baltarusišką vairuotojo pažymėjimą.

Kaip pranešė VSAT, atidžiai jį ištyrus, paaiškėjo, kad šis dokumentas – visiška klastotė.

Užsienietis VSAT pareigūnams paaiškino, kad teisę vairuoti Baltarusijoje jis prarado ir pažymėjimo neteko, kai buvo sulaikytas neblaivus prie vairo.

Tuomet jis susirado interneto svetainę, kurioje buvo siūloma už pinigus pasidaryti dokumento kopiją.

Baltarusis teigė, neva tas vairuotojo pažymėjimas buvęs pagamintas Šveicarijoje. Už jo padarymą į neaiškią banko sąskaitą Rusijoje jis pervedęs 25 tūkst. rublių (apie 255 eurus).

VSAT pareigūnai baltarusį sulaikė ir uždarė į areštinę.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Baltarusijos pilietis buvo sulaikytas, o ketvirtadienį bus apsispręsta dėl kardomosios priemonės jam skyrimo – prokuroras kreipėsi į teismą dėl suėmimo vienam mėnesiui.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tegul bulbu traktoristus ant furu patikrina manau ras labai daug padirbtų teisių.

Anonimas

Anonimas portretas
jei suklastotas pažymėjimas tai ir baltarusis nėra baltarusis ,čia turėtu būt ir durniui aišku o lietuvos tarnybom nedašunta tas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių