Per LGBTIQ eitynes Vilniuje sulaikyti trys vyrai

Vilniaus centre šeštadienį vykstančių LGBTIQ (lesbiečių, gėjų, biseksualų, translyčių asmenų) bendruomenės eitynių metu už viešosios tvarkos pažeidimus sulaikyti trys vyrai.

Apie tai BNS informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Jevgenijus Liepis.

Jo teigimu, vienas asmuo sulaikytas už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą, jam surašytas administracinių nusižengimų protokolas.

Anot pareigūnų, kitas vyras buvo sulaikytas už bandymą deginti LGBTIQ bendruomenės simboliu laikomą vaivorykštės spalvų vėliavą, už tai jis pristatytas į Vilniaus apskrities VPK Operatyvaus valdymo skyrių.

Pats vyras nurodo jokios vėliavos nedeginęs, o atlikęs performansą „Spalvos sušildo“, kurio metu buvo sudegintos „keturios skirtingų dydžių spalvotos juostos, susumavus 11 spalvų“.

Pasak J. Liepio, dėl tolesnių procesinių veiksmų šio sulaikytojo atžvilgiu bus sprendžiama, atsižvelgiant į jį sulaikiusių pareigūnų informaciją. 

Dar vienas vyras, pasak Vilniaus apskrities policijos atstovo, už viešosios tvarkos pažeidimą bei pasirodymą neblaiviam buvo sulaikytas Vingio parke po eitynių vykusio koncerto metu.

Policijos atstovo teigimu, iš eitynių dalyvių policija skundų nėra sulaukusi.

LGBTIQ eitynes prižiūrintys policijos pareigūnai BNS nurodė, kad jose dalyvavo apie 10 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Visus juos siųsti į Ukrainą! Tegul kariauja, tai gal bent smegenis pravėdins!!! Nes nebežino kur ir ką kišti!!!

Linas

Linas portretas
Gerbiami gėjai,palaikau tai,ką jūs darote.Del jūsų man tiek daug moterų lieka:D :D :D

Kodėl sulaikyti,

Kodėl sulaikyti, portretas
pas mus nuomonės laisvė ir demokratija????!Išskirtiniai seksualiniai marginalai neliečiamieji,pasirodo,kodėk tokios privilegijos.Kodėl simonko ne UA fronte?
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių