Vilniaus oro uoste sulaikytas policijos ieškomas kartvelas

  • Teksto dydis:

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė dėl padaryto nusikaltimo Lietuvoje ieškomą vyrą, ketinusį išvykti į Sakartvelą, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Ankstyvą sekmadienio rytą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnai sostinės oro uoste tikrino į Kutaisį (Sakartvelas) išskrendančių keleivių dokumentus. Pasieniečiai nustatė, kad vieno iš jų, 44-erių Sakartvelo piliečio, paskelbta paieška dėl Lietuvoje padaryto nusikaltimo.

Jau nebegaliojantį leidimą laikinai gyventi Lietuvoje turėjęs kartvelas planavo grįžti į savo gimtinę. Tačiau pasienio kontrolės metu paaiškėjo, kad šio vyro dėl smurto artimoje aplinkoje nuo balandžio 30 d. ieško sostinės policija.

Pasieniečiai kartvelą sulaikė. Tą pačią dieną jis buvo perduotas atvykusiam Vilniaus policijos konvojui.

Šiemet pasieniečiai sulaikė 251 asmenį (iš jų 197 – oro uostuose), dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškomą Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijų.

2023 m. tokių sulaikytųjų iš viso buvo 1 tūkst. 85 (iš jų 853 – oro uostuose). 2022 m. šie skaičiai buvo atitinkamai 1 tūkst. 520 ir 1 tūkst. 187.

Dauguma pernai sulaikytų asmenų (1 tūkst. 46, arba 96,4 proc.) turėjo Lietuvos pilietybę. Taip pat buvo sulaikyti devyni Baltarusijos ir aštuoni Jungtinės Karalystės bei dar septyniolikos valstybių piliečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

georgia

georgia  portretas
Gruzinas.

O kas

O kas portretas
Tas kartvelas? Žmogus ar koks.......?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių