![](/sites/default/files/styles/labai-maza/public/Vilniausdiena/Vartotoju%20zona/k.dainyte/1_42_18.jpg?itok=mULBPiAY)
2015-11-27 16:15:00
Iki šiol daugelis žmonių, tarp kurių ir virtuvės šefai, plauna ryžius. Yra daug skirtingų nuomonių šia tema. Viena jų, kad ryžių plovimas yra išlikęs kaip tradicija, kadangi anksčiau ryžius žmonės įsigydavo ne itin švarius, o dabar – pilnai paruoštus virimui. Tačiau argi nuplovus ryžius, kuriuos dabar įsigyjame prekybos centruose, jie išverda ne dailesni, skanesni ir purūs?
Kaip reikėtų nuplauti ryžius?
Suberiame ryžius į dubenį, užpilame šaltu vandeniu ir pamaišome ranka. Vanduo taps balzganas, jį nupilame ir kartojame procedūrą dar kartą arba kol bal