Belgijoje ieškoma įtariamo žurnalistės A.Politkovskajos žudiko

Rusijos detektyvai ėmėsi vadovauti Belgijoje paskelbtai įtariamo žurnalistės Anos Politkovskajos žudiko paieškai, kai šios didelį atgarsį sukėlusios bylos tyrime įvyko netikėtas posūkis, šeštadienį paskelbė vienas Belgijos laikraštis.

Dienraštis "Le Soir", remdamasis neįvardytų ir anoniminių teismo pareigūnų informacija, nurodė, kad atliekant antrąjį šio nužudymo tyrimą dėmesys nukrypo į Belgijos rytinį miestą Lježą. Pirmąkart nagrinėjant šią bylą trys įtariamieji buvo išteisinti.

Belgijos prokuratūros atstovas, su kuriuo šeštadienio rytą susisiekė naujienų agentūra AFP, šio pranešimo pakomentuoti negalėjo, tačiau jame sakoma, kad įtariamas žudikas gali slapstytis Belgijoje ir kad šiuo metu jį mėginama susekti klausantis telefono pokalbių.

Maskva spalį paprašė Lježo prokurorų pagalbos, gavus naujos informacijos apie A.Politkovskajos nužudymą. Belgijos pareigūnai anksčiau sakė padėję kolegoms iš Rusijos atliekant pirmąjį tyrimą prieš dvejus metus.

Žmogaus teisių aktyvistai anksčiau teigė, kad Rusijos premjero Vladimiro Putino režimas gali būti susijęs šios žurnalistės nužudymu. A.Politkovskaja savo straipsniuose smerkė Rusijos įvykdytus žmogaus teisių pažeidimus Čečėnijoje ir kritikavo V.Putiną, kuris tuo metu buvo šalies prezidentas.

A.Politkovskaja buvo nušauta savo namo laiptinėje Maskvos centre 2006 metų spalio 7 dieną - per V.Putino gimtadienį.

V.Putinas, kalbėdamas Vokietijoje praėjus vos trims dienoms po šio incidento, pareiškė, kad žurnalistės "gebėjimas paveikti Rusijos politinį gyvenimą buvo itin nereikšmingas".


Šiame straipsnyje: Ana Politkovskaja

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių