Griežtesnis maisto produktų ženklinimas atidėtas dviem savaitėms

Kilus verslininkų nepasitenkinimui, reikalavimas ženklinti produktus be konservantų ir maisto priedų atidėtas dviem savaitėms - iki balandžio 15-osios, pranešė LRT laida "Šiandien".

Iki šiol planuota, kad į prekybą jau nuo balandžio 1 dienos nebus galima tiekti produktų su užrašais "Be E" ar be konservantų, jeigu įmonės nepateiks tai įrodančių laboratorinių tyrimų.

Skelbdami, kad produktai yra be maisto priedų ir konservantų, kai kurie gamintojai apgaudinėja vartotojus, teigia Maisto ir Veterinarijos tarnyba. Ištyrusi beveik 200 mėsos, duonos, kitų maisto produktų tarnyba nustatė, kad pusė jų neatitiko etiketėse užrašytų rodiklių.

"Jei nori ženklinti, kad jų produktas yra be E, be maisto priedų, turi būti pateikta prekybos tinklams laboratorinių tyrimų protokolo nuorašo kopija, kad aš deklaruoju ir atsakau, kad iš tikrųjų tas produktas yra toks, kokį deklaruoju", - aiškino Maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Stanevičius.

Įmonėms teks papildomai mokėti už naujus tyrimus, dėl to gali brangti produktai. Pasak gamintojų ir prekybininkų, tarnybos raštą nuo balandžio 1 dienos taikyti naują tvarką jie gavę tik praėjusią savaitę, tad nespėsiantys jos įgyvendinti.

"Gavom Veterinarijos tarnybos raštą, pagal kurį dar nėra nustatytos tvarkos, kokius sertifikatus, kam juos reikia pateikti, ar turės turėti prekybos tinklo centras, ar kiekviena parduotuvė prašyti", - teigė Prekybos įmonių asociacijos vykdomasis direktorius Marius Busilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

777

777 portretas
VAKAR NOREJAU NUSIPIRKT,PADAZO PASKAICIAU ETIKETES VISI SU MODIFIKUOTU KRAKMOLU O ANT KITO BUTELIUKO RASO SU PAKITUSIU KRAKMOLU!AR KAZKAIP PANASEI:D ZODZIU IMASI VISOKIU GUDRYBIU.KAD TIK PRAKIST FE!

aitvaras

aitvaras portretas
Zmones, skaitykite etiketes, nes jumis parazitai gamintojai nuodija. O is uzsienio atvezti produktai, tai visi su konservantais, nes gerus valgo jie patys, arba eksportuoja i turtingas salis, kur gera kontrole, o visa suda i biednas salis...pirkite tik lietuviskus produktus, tai ir bedarbyste sumazinsite ir maziau nuodisites...

Raselė

Raselė portretas
Negi LT tikrai masinė psichozė dėl tų e. Aš asmeniškai žiūriu į vieną etiketę-kaina ji vadinasi. O dėl tų E-tai mūsų tėvai valgė be E, bet krito visi nuo vėžių. O beto jei ne ėsit, o valgysit, tai keli e nepakenks Ir dar ,žinokit,-perlinėse kruopose E nėra...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių