Itališka daržovių sriuba su moliūgu

Atėjus rudeniui daržovių ir kitų gėrybių gausa skatina labiau pasukti galvas, ką gi gardaus būtų galima pasigaminti. Įvairūs deriniai gali taip suskambėti lėkštėje, kad norėsis dar ir dar. Šį kartą siūlome pasigaminti Itališką daržovių sriubą.

Reikės

3 baklažanų,

150 g šaldytų žirnelių,

150 g raudonųjų pupelių,

4 bulvių,

1/2 baltagūžio kopūsto,

100 g moliūgų,

4 pomidorų,

75 g šviežių grybų,

2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,

saujos makaronų,

1 česnako skiltelės,

žiupsnelio bazilikų,

200 g parmezano,

pagal skonį druskos.

Paruošimo būdas

Iš anksto šiek tiek apvirkite raudonąsias pupeles, kad būtų greičiau, prieš tai jas galima pamirkyti vandenyje.

Baklažanus supjaustykite kubeliais, pasūdykite. Taip pat susmulkinkite pomidorus, bulves ir moliūgą. Supjaustykite kopūstą ir grybus.

Puode užvirkite vandenį, pasūdykite. Suberkite baklažanus, pupeles ir žirnelius. Virkite 10 min. Tada suberkite visas kitas daržoves bei grybus, supilkite aliejų ir sumažinę ugnį virkite dar 10 min. Suberkite makaronus ir, kol jie virs, paruoškite pesto padažą.

Baziliką, parmezaną susmulkinkite trintuvu ir pagardinkite į dubenėlius išpilstytą sriubą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių