- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Tinklaraščio „Svečiuose pas Godą“ autorės Gerdos Morozovienės šeimoje kepimas ant kepsninės – mėgstama veikla, į kurią noriai įsitraukia visi nariai. Tačiau vaikus norisi nustebinti ne tik gardžiais, bet ir sveikatai palankiais patiekalais.
„Ilgus metus buvau įsitikinusi, kad kepsninėje lauke gali būti kepami tik šašlykai – jie mano šeimai dažniausiai siedavosi su vasaros sezonu: ilga vakariene sodyboje, sultinga mėsa tiesiai nuo iešmo, marinuotais svogūnais šalia ir kalnu šviežių daržovių su grietine. Ilgainiui suvokimas ėmė keistis, su vyru augindami vaikus atradome pačių įvairiausių patiekalų, kuriuos ant grilio dažnai kepame savo namų terasoje“, – pasakoja G.Morozovienė.
Visada griliname kukurūzų burbuoles, nes jas labai mėgsta vaikai. Taip pat paprikas, pomidorus ir cukinijas.
Gamindami Gerda ir Andrius Morozovai visuomet įtraukia vaikus. Aštuonerių Goda jau pirmojo karantino metu pamėgo gaminti kartu su tėvais, o jos iniciatyva paskatino sukurti tinklaraštį „Svečiuose pas Godą“. Mergaitės broliukas, dvejų Kajus kol kas tik stebi gamybos procesą ir ragauja.
G.Morozovienės šeimos pietūs neįsivaizduojami be keptų arba šviežių daržovių: „Visada griliname kukurūzų burbuoles, nes jas labai mėgsta vaikai. Taip pat paprikas, pomidorus ir cukinijas. Šalia keptų daržovių ant mūsų stalo visada pamatysite ir lėkštę su šviežiomis daržovėmis – jei kartais skoniai ir norai pasikeičia, vaikai visada gali rinktis šiaudeliais pjaustytas morkas, agurkus, kaliaropę. Mėgstamiausias vyro garnyras prie mėsos yra salotų lapai, ridikai, pomidorai ir agurkai su grietine. Rūpinuosi, kad namuose, vaikams matomoje vietoje, visada būtų šviežių daržovių ir vaisių.“
Kepimui ant grilio šeima dažniausiai renkasi vaikų mėgstamą vištieną ir nepersistengia su marinatais. „Stengiamės naudoti kuo natūralesnius prieskonius – mėgstame patys susimalti šviežių pipirų, naudojame džiovintų daržovių mišinį be druskos ir, žinoma, šviežias žoleles. Visiems kepiniams pagardinti puikiai tinka šalavijai, čiobreliai, ką tik nuskintos mėtos ar bazilikai“, – vardija G.Morozovienė.
Minkšti vištienos kepsneliai su keptų daržovių garnyru
Kepsneliams reikės:
400 g vidinės viščiuko broilerio filė,
200 g natūralaus jogurto (galima naudoti kefyrą arba graikišką jogurtą),
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
2 skiltelių česnakų,
šlakelio citrinos sulčių.
Daržovių garnyrui reikės:
Virtų kukurūzų burbuolių,
paprikos,
cukinijos,
svogūno,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų pipirų.
Vištieną supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Svarbu, kad nebūtų per maži, nes ims greitai degti. Ant vištienos supilkite jogurtą. Pagardinkite spaustu česnaku, citrinos sultimis, druska, pipirais. Palikite bent valandai pasimarinuoti. Kepkite ant grotelių iš abiejų pusių, kol mėsytė iškeps – svarbiausia, kad neperkeptų, nes bus sausa. Nuplaukite daržoves, sudėkite visas į dubenį, užpilkite šlakeliu aliejaus ir pagardinkite prieskoniais. Jei yra noro, galima suverkite spalvingus vėrinukus ant iešmelių arba kepkite tiesiai ant grotelių.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Pikantiškos salotos – sveikiau
Nusprendus sveikiau gyventi, nebūtina mitybą iškart keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skan...
-
Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių1
Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...
-
Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)5
Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu3
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...