Pyragėliai su faršu, daržovėmis ir ananasų užpilu

  • Teksto dydis:

Kam patinka faršo receptai ir pyragėliai – tam patiks šis receptas. Pyragėliams įdaryti naudosime maltą kalakutieną ir daržoves...

Sudėtinės dalys:

Svogūnas, 1 vnt.

Morkos, 2 vnt.

Žirniai, 125 g

Česnakas, 1 skiltelė

Sluoksniuota tešla, 500 g

Čiobreliai, pagal skonį

Pienas, 3 šaukštai

Konservuoti ananasai, 250 ml

Vanduo, 1/3 stiklinės

Krakmolas, 1 a. šaukštelis

Sezamo sėklos, 1 a. šaukštelis

Kalakutienos faršas, 300 g

Malti pipirai, pagal skonį

Druska, pagal skonį

Kiaušinis, 1 vnt.

Gaminimas:

Kelia ranką tie, kam patinka faršo patiekalai! Cepelinai, pica su faršu, maltinukai, lietiniai blynai su faršu ir taip toliau. Nors pats mėsos faršas ir neatsibosta, patiekalai atsibosti gali. Todėl gaminame ant kasdienio stalo retai besisvečiuojančius sluoksniuotos tešlos pyragėlius su faršu, daržovėmis ir ananasų užpilu.

Į įkaitintą gilią keptuvę su aliejumi  beriame smulkintus svogūnus, apkepame iki suminkštės. Suberiame smulkintas morkas ir žirnelius (šiuos naudojau [greit] šaldytus), troškiname pamaišant apie 7-9 min. Pagardiname druska ir pipirais, čiobreliu ir smulkinta česnako skiltele. Keptuvės turinį suberiame į gilų dubenį (arba puodą).
Vištienos arba kalakutienos faršą apkepame keptuvėje iki papilkės, beriame žiupsnelį druskos ir pilame šlakelį pieno – viską keptuvėje išmaišome ir suberiame faršą į dubenį su apkeptomis daržovėmis. Tai bus bandelių įdaras – išmaišome.

Imame bemielės sluoksniuotos tešlos lapą (prieš tai šaldytas tešlos lapas turėtų pastovėti kambario temperatūroje ne trumpiau kaip 15 min., tik lapeliai atplėšus pakuotę iš karto atskiriami vienas nuo kito, kad tarpusavyje nesuliptų), dedame jį ant miltais pabarstyto stalviršio, pakočiojame iki maždaug dvigubo dydžio nei jis buvo prieš tai. Ant lapo dedame įdaro (apie 3-4 v. šaukštai), tuomet sulenkiame jį pusiau – įvyniojame įdarą, kraštus apspaudžiame (pirštais ir šakute), kad neapliptų. Tai paruoštus pyragėlius aptepame kiaušinio plakiniu (svarbu patepti kraštelius, kad nesudegtų) ir dedame į iki 180 įkaitintą orkaitę kepti (viršus ir apačia) apie 20 min.

Tuo metu, kol kepa pyragėliai, pasiruošiame užpilą. Keptuvėje trumpai paskrudiname sezamo sėklytes (1 min.), pilame konservuotus ananasus su skysčiu, pagardiname druska, leidžiame užvirti. Supilame į 1/3 stiklinės vandens įmaišyto bulvių krakmolo – užpilą nuolat maišome, tačiau neleidžiame užvirti. Po 1 min. jis bus baigtas.
Ragaujame pyragėlius su faršu ir daržovėmis! Gero apetito!


Šiame straipsnyje: mėsapyragėliaireceptas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
    Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas

    Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
Daugiau straipsnių