Savaitgalio pietums – triušiena su vynuogėmis ir nuostabusis desertas Pavlova

  • Teksto dydis:

Niekas nepaneigs, kad šiuo metu Pavlova desertas yra hitas. Kol dar noksta avietės, pats laikas šį skanėstą pasigaminti namuose.

Šeštadienį 9 val. TV3 laidoje „Gardu Gardu“ konditeris Ali Gadžijevas, papasakos kaip paprastai išsikepti burnoje tirpstantį morengą, o tradicinį maskarponės kremą pakeis rikotos improvizacija.

Gian Luca Demarco taip pat improvizuos ir nepabijos prie triušienos naudoti vynuogių. Saldumas, rūgštumas ir aštrumas maišysis tarpusavyje ir suteiks ypatingų pojūčių.

Triušienos troškinys su vynuogėmis

Jums reikės:

    • 400 g triušienos filė

    • 150 g Kalamatos alyvuogių

    • 1 mėlynojo svogūno

    • Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

    • Persilade prieskonių

    • 100 ml raudono vyno

    • 100 g raudonų ir žalių vynuogių

    • Pipirų

    • Druskos

    • Šlakelio balzamiko.

Triušienos filė supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Svogūną supjaustyti riekelėmis. Į įkaitintą keptuvę įpilti šlakelį ypač tyro alyvuogių aliejaus ir apkepinti triušieną, paskanintą Persilade prieskoniais. Tuomet sudėti svogūnus. Apkepus įpilti raudono vyno ir troškinti apie 10 min. Pasmulkinti alyvuoges ir taip pat sudėti į keptuvę. Pagardinti druska ir pipirais. Vynuoges perpjauti pusiau ir likus 5 min. iki troškinimo pabaigos sudėti į keptuvę. Prieš valgant užpilti šlakelį balzamiko.

Pavlova desertas

Morengui reikės:

    • 100 g baltymų (4 kiaušinių)

    • 100 g cukraus pudros

    • 100 g cukraus

    • 2 šaukštai balto acto

Plikytam kremui  su rikotos sūriu reikės:

    • 500 ml pieno

    • 50 g cukraus

    • 50 g kukurūzų krakmolo

    • 10 gramų vanilinio cukraus su vanilės sėklytėmis

    • 1 kiaušinio

    • 3 kiaušinių trynių

    • 125 g sviesto

    • 200 rikotos sūrio

Į indą supilti kiaušinių baltymus, cukrų, cukraus pudrą bei actą ir plakti iki labai standžių putų. Ant silikoninės keksiukų formos išvirkščios pusės su konditeriniu maišeliu suformuoti krepšelius. Džiovinti orkaitėje 100-110°C temperatūroje 60 min.

Puode užvirti pieną. Inde išmaišyti cukrų, krakmolą ir vanilinį cukrų. Į atskirą indą įmušti kiaušinį ir kiaušinių trynius, kuriuos su šluotele išplakti kartu su cukraus ir krakmolo mišiniu iki purios masės. Verdančio pieno šlakeliu nuplikyti kiaušinių trynių masę ir tuomet ją supilti į užvirusį pieną, gerai išmaišyti ir grąžinti ant kaitros. Kaitinti iki masė pradės tirštėti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį dėti sviestą bei maišyti, kol sviestas pilnai ištirps. Supilti masę į indą, uždengti maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikti šaldytuve atvėsti apie 30 min.

Išdžiovintus ir atvėsusius morenginius krepšelius nuimti nuo formelių ir šiek tiek patarkuoti krepšelių dugnus, kad jie stabiliai stovėtų lėkštėje.

Atvėsusį kremą išpurenti, sudėti rikotos sūrį ir mases sujungti lėtai maišant. Kremu užpildyti krepšelius. Ant viršaus užberti kuo daugiau aviečių ir šilauogių bei dekoruoti cukraus pudra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kaip šunieną paruošt?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
    Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas

    Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
Daugiau straipsnių