- Kamilė Knispelytė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Siūlome keletą vasariškų receptų, kurie neabejotinai pakels nuotaiką, nes patiekalai yra ne tik greitai pagaminami bei lengvi, bet ir skanūs (patikrinta).
Siūlome keletą vasariškų receptų, kurie neabejotinai pakels nuotaiką, nes patiekalai yra ne tik greitai pagaminami bei lengvi, bet ir skanūs (patikrinta).
Kas gali būti maloniau už šaltą šerbetą karštą vasaros dieną? Šiais laikais pasigaminti paprastą šerbetą namuose – vieni niekai. Tereikia suplakti bet kokias uogų arba vaisių sultis, pačių išspaustas namuose, sumaišyti pagal skonį su medumi ir užšaldyti šaldiklyje. Galima supilstyti į silikonines mažas formeles, tada turėsite savo išskirtinius spalvingus šerbetus.
Citrinos šerbetas citrinoje
Specialiu peiliu smulkiai pripjaustyti 5 g citrinos žievelės šiaudelių. Nupjauti kruopščiai nuplautos citrinos viršų, išskobti vidų, jį gerai išvalyti, nusausinti. Šios citrinos apačią atsargiai nupjauti taip, kad ji galėtų stovėti stačia.
Iš išskobto citrinos minkštimo išspausti sultis (iš 145 g citrinos išeis apie 60 g sulčių). Tas sultis, 40 g išsijoto miltelinio cukraus ir 40 ml vandens pavirinti 4-5 min. Tuomet atvėsinti ir dėti į šaldymo kamerą, kas valandą pamaišant, kad nesusidarytų vandens ledo kristalų. Paskui sutirštėjusį šerbetą plakikliu išplakti iki purumo, pridėti smulkintos citrinos luobelės, papuošti citrinos žievelės šiaudeliais, uždėti nupjautą jos viršų ir laikyti šaldiklyje.
Greipfrutų su šampanu šerbetas
Iš raudonų greipfrutų išspausti 80 g sulčių, išplakti su 20 g medaus, 24 g saldaus putojančio vyno gėrimo ir dėti į šaldiklį, kas valandą pamaišant šakute, kad nesusidarytų ledo kristalų. Paskui šerbetą plakikliu išplakti iki purumo, sudėti į silikonines kepimo formeles ir laikyti šaldiklyje.
Persikų su krupniku šerbetas
70 g konservuotų persikų, 30 g muskatinio putojančio vyno, 16 g krupniko, 4 g persijoto miltelinio cukraus suplakti plakikliu ir įdėti aštuonioms valandoms į šaldiklį, kas valandą pamaišant šakute, kad nesusidarytų ledo kristalų. Paskui šerbetą plakikliu išplakti iki purumo, sudėti į silikonines kepimo formeles ir laikyti šaldiklyje.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...
-
Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...
-
Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...
-
Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą1
Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...
-
Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)4
Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...
-
Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)
Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...
-
Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu (receptai)
Makaronai ir sūris – žanro klasika nuo senų laikų, tad kas galėjo pagalvoti, kad šis derinys taps tokia pasauline sensacija? Prieš kelerius metus socialinius tinklus užvaldęs makaronų su kepta feta receptas virto fenomenu. Nebrangus...