Kauno miesto simfoninis orkestras surengs ypatingą muzikos šventę

Minėdamas Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Kauno miesto simfoninis orkestras (KMSO) kauniečius bei miesto svečius pakvies į šventinį muzikinį vakarą.

Orkestro ir solistų rengiamas Vasario 16-osios koncertas Kauno valstybinėje filharmonijoje taps puikia dovana klausytojams, nes šios ypač svarbios šventės proga į Kauną sugrįžta Lietuvos publikos mylimas vyriausiasis KMSO dirigentas maestro Constantine Orbelian (JAV). Drauge su juo pirmą kartą į Lietuvą atvyksta svarbiausiuose pasaulio operos teatruose bei koncertų salėse pasirodantis amerikiečių sopranas Kristin Sampson, kurios balsas ir talentas – ypatingi.

„Esu be galo laimingas, turėdamas tokią galimybę sugrįžti į Kauną ir visai Lietuvai svarbią istorinę dieną sveikinti kiekvieną lietuvį. Kviesdamas kauniečius ir jų svečius valstybinę šventę švęsti su ypatingą energiją skleidžiančia, gyvai atliekama klasikine muzika, Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga linkiu vienybės, ryžto, drąsos, pagarbos ir meilės. Kiekviena pasaulio valstybė, tai – žmonės, jų ryšys bei santykiai. Tad Lietuvai linkiu, kad ją ir toliau kurtų ryžtingi, drąsūs, atkaklūs ir mylintys žmonės. Visiems Lietuvos žmonėms linkiu begalinio džiaugsmo, nes jie tikrai gali džiaugtis laisva, savo istorija išsiskiriančia, sparčiai modernėjančia, nuostabaus kraštovaizdžio šalimi. Ir žinoma, jie netgi privalo didžiuotis visą pasaulį žavinčia kultūra, menu ir muzika“, – kalbėjo orkestro vyriausiasis dirigentas C. Orbelian.

Vakaro solistė K. Sampson savo sodraus vokalo galimybes koncerte Kaune demonstruos atlikdama gražiausias arijas iš operų, Kauno miesto simfoninis orkestras susirinkusiųjų ausis pamalonins gerai žinomomis orkestrinėmis kompozicijomis.

„Vasario 16-ąją kviečiame švęsti ypatingai, todėl džiaugiamės, galėdami šimtus klausytojų pakviesti į šį šventinį koncertą. Iš Jungtinių Amerikos Valstijų į Kauną atvykstantys muzikai kartu su orkestru yra paruošę puikią muzikinę programą. Tiek koncerto svečiai, tiek orkestras intensyviai ir su užsidegimu laukia šio vakaro. Mes tikime, kad muzika visus jungia, ji suteikia gausybę teigiamų emocijų. Tad visi kartu paminėkime istorinę datą, nes mūsų stiprybė – vienybėje. O muzika – puiki priemonė, leidžianti tai vienybei vis labiau tvirtėti“, – koncerto išvakarėse sako orkestro vadovas Algimantas Treikauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių