Šventėje „Auginam Obelynę 2023“ Kauno rajono gyventojams bus padovanota 100 obelaičių

  • Teksto dydis:

Projekto „Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“  metu 2020 m. Akademijos bendruomenės iniciatyva gimusi šventė „Auginam Obelynę“ tapo prof. Tado Ivanausko Obelynės sodybos tradicine švente, į kurią kviečiami susiburti artimiausių – Akademijos, Ringaudų ir kt. aplinkinių seniūnijų gyventojai ir bendruomenės.

„Rugsėjo 23 d. jau ketvirtus metus skaičiuojančioje šventėje „Auginam Obelynę 2023“ tradiciškai dovanosime 100 obelaičių, įskiepytų iš senojo paveldo prof. T. Ivanausko sodo, sodinukų. Per šventės gyvavimo laikotarpį į Akademijos, Ringaudų ir kitų vietos gyventojų kiemus ir sodus iškeliavo jau 260 tokių sodinukų“, – pasakojo Kauno rajono muziejaus direktorius Zigmas Kalesinskas.

13 val. šventės dalyvių lauks ką tik pasirodžiusios knygelės vaikams „Tadukas, Tadas ir svajonių paukštė“, išleistos bendradarbiaujant leidyklai „Alma littera“ ir Kauno rajono muziejui (autorius Selemonas Paltanavičius, iliustratorė Agnė Nananai) pristatymas. Nuo 14 val. vyks senojo paveldo sodo obuolių degustacija (ves Simonas Stašaitis) ir kūrybinės dirbtuvės vaikams su menininke Agne Nananai „Susikurk savo svajonių paukštę“. 15 val. dr. Kęstutis Malinauskas pakvies į paskaitą apie obelų auginimą ir priežiūrą, o 16 val. Obelynėje svečiuosis Kauno valstybinis lėlių teatras ir dovanos spektaklį „Žalias žalias Obuoliukas“.

Renginio metu „NeRestorano“ virėjai virs Obelynės sodo derliaus  obuolienę, bus vaišinamasi ne tik ja, bet ir suneštinėmis bendruomenės vaišėmis, šurmuliuos vietos bendruomenės turgelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių