D. Liutkus pasipuošė bronza

  • Teksto dydis:

Neseniai Val Di Fiemme (Italija) keturias dienas vyko Europos ekstremalaus bėgimo su kliūtimis čempionatas, kuriame dalyvavo sportininkai iš Kauno rajono Sandra ir Dainius Liutkai.

Sėkmingiausia pakaunės sportininkams buvo trečioji diena – 14 km bėgimas su kliūtimis, kai reikėjo įveikti 650 vertikalių pakilimų ir daugiau nei 40 kliūčių. D. Liutkus šioje distancijoje savo amžiaus grupėje iškovojo trečią vietą, o Sandra – aštuntą.

Šis etapas sportininkams buvo itin sunkus, nes žemiausias trasos taškas buvo net 1 300 m virš jūros lygio. Tokiame aukštyje deguonies yra mažiau ir sportininkams sunkiau greitai bėgti.

Dainius pasakojo, kad viltis užimti prizinę vietą jam sužibo tuomet, kai pasivijo ir aplenkė vieną pagrindinių konkurentų, Lenkijos sportininką, nors jis buvo startavęs dviem minutėmis anksčiau.

Paskutinę čempionato dieną vyko komandinės varžybos, kur trys sportininkai kartu bėga ir įveikia kliūtis. Deja, praėjusių metų sidabrinės sėkmės pakartoti nepavyko. Mišri Lietuvos komanda, kurią sudarė Sandra Liutkė, Dainius Liutkus ir Renaldas Bugys, užėmė devintą vietą.

Sportininkai jau ruošiasi pasaulio čempionatui, kuris vyks rugpjūtį Kosta Rikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių