Nemokamų bokso treniruočių sezoną užbaigė protmūšiu

  • Teksto dydis:

Kaunas yra Lietuvos bokso sostinė. Bent jau istorinė. Būtent Kaune 1923 m. gruodžio 29 dieną lakūnas Steponas Darius surengė pirmąsias bokso varžybas Lietuvoje. Tai priminė Lietuvos rinktinės bokso treneris, Lietuvos sporto universiteto dėstytojas Vidas Bružas.

Ne taip seniai su savo auklėtiniu Eimantu Stanioniu jis iš Europos čempionato parvežė ilgai lauktą aukso medalį, o jau trečiadienio vakarą „Pilies sodo“ restorane jis užsidegęs pasakojo apie bokso istoriją. Energingai bėrė mintinai išmoktas datas nuo Antikos laikų iki šių dienų, o publika jas bandė kuo geriau atsiminti. Jau netrukus jų laukė trumpa viktorina, prizai ir sveikinimai – taip buvo užbaigtas klubo „Nokautas“ nemokamų bokso treniruočių sezonas.

Nuo liepos kiekvieną pirmadienį ir trečiadienį kauniečiai galėjo rinktis į nemokamas treniruotes Dainų slėnyje. Marius Palionis, vienas iš trenerių, džiaugėsi dėl gerai praleisto laiko, o labiausiai dėl sulaužytų neteisingų mitų apie šį sportą.

Dažnas įsitikinęs, kad boksas – tai grubus, tik jėgos ir pykčio reikalaujantis užsiėmimas, o jo atstovai – su kriminaliniu pasauliu susiję žmonės. Iš tikrųjų tai labai plastiškas sportas, koordinacijos reikalaujantis daugiau nei šokiai, o traumos jame nėra nei dažnesnės, nei baisesnės nei futbole.

„Žmonės ateidavo, jiems patiko, patiko ir man. Svarbiausia, kad pavyko pagerinti nuomonę apie boksą, kad tai nėra sportas, kur žalojami žmonės, o tai gera laiko leidimo priemonė“, – kalbėjo treneris.

Šiltasis metų laikas jau į pabaigą, sportuoti lauke greitai nebebus vienas malonumas, tad treniruočių organizatoriai jų šiemet nebetęs. Visgi, M. Palionio teigimu, jos pavyko.

„Į treniruotes susirinkdavo apie šimtą žmonių. Nepabūgdavo net tie, kurie nieko panašaus nebuvo darę. Manau, kad šitas nekomercinis renginys pavyko puikiai, bet dabar vasaros sezonas baigiasi, orai taip pat pablogės, todėl boksininkai kelsis į sales“ – sakė treneris.

Į treniruotes susirinkdavo ne tik paprasti miestiečiai, bet ir Lietuvos bokso grietinėlė. Nepaisant to, jose visi galėjo rasti vietos ir jas pilnai išnaudoti.

„Į treniruotes ateidavo dabartinis Europos čempionas E, Stanionis, kiti žaidynių prizininkai, bet jos nebuvo tokio intensyvumo, kokios būna profesionalios treniruotės. Sportininkai negali sustoti atsikvėpti, o jei mūsų dalyviams būdavo per sunku, tai žmonėms draugiškai padėdavome, paaiškindavome, ko šie nesupranta“, – pasakojo M. Palionis.

Treneris neleido nuliūsti šiemet treniruočių nelankiusiems žmonėms. Jie turės galimybę kitais metais.

„Jei dangus nesugrius, tai darysim ir kitais metais. Man pačiam jos labai patiko“, – šypsojosi treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidas Nokautas

Vidas Nokautas portretas
Bokso populiarinimas suteikia kovines energijos jaunimui ir pagerbia bokso veteranus, bet butina boksuotis ringe ir ieskoti jaunuju bokso talentu, kad Tokio 2020 Olimpinese Zaidynese butu laimetas aukso ir sidabro bei bronzos medalis ir taip butu pagerbtos bokso pradininko Lakuno a.a Stepono Dariaus pradetos Lietuvos bokso varzybu tradicijos ir taip butu pagerbtos bokso veteranu pergales Ringe

Super!

Super! portretas
Labai geros treniruotes, saunus kolektyvas ir treneriai!

Kaunietis

Kaunietis portretas
Malačiai! Labai šauni iniciatyva!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių