Pretendentė į Metų kaunietės titulą: ne asmeninė garbė ar pinigai yra svarbiausi

Šiandien pristatome dar dvi kandidates į Metų kaunietės titulą. Abiejų moterų veikla skirtinga, tačiau vertybės, akivaizdu, panašios.

Visą į antrąjį turą patekusių moterų 30-uką rasite ir už, jūsų manymu, vertą šio garbingo vardo kaunietę balsuoti galite portale kaunodiena.lt/mk. Daugiausia jūsų balsų iki vasario 3 d. 18 val. surinkusios dešimt moterų pateks į kitą etapą, kur jų nuopelnus, aktyvumą ir pastangas padėti aplinkiniams, garsinti miestą vertins garbinga komisija.

Džiuginta Vaitkevičienė

Kauno apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdybos vyresnioji specialistė, gyvūnų globos organizacijos savanorė kasdien ne tik rengia prevencinę, aktualią informaciją apie gaisrus, stichines nelaimes, ekstremalius įvykius, gelbėjimo darbus, bet ir įsitraukė į švietėjišką veiklą.

"Atradau iš naujo savo pašaukimą – vaikus, galiu suteikti jiems daug gaisrinės saugos žinių, nes kadaise svajojau būti mokytoja. Smagu matyti, kai senuosiuose ugniagesių rūmuose pusantros valandos ar net dar ilgiau pabuvę mokiniai nė nepastebi, kaip prabėga laikas. O išeidami lydinčių mokytojų klausia, kada čia atvažiuos vėl. Tai man – geriausias įvertinimas", – teigė Dž.Vaitkevičienė.

Ši lietuvių kalbos filologės išsilavinimą turinti specialistė ne vienam jaunuoliui padėjo išvengti išvengti skaudžių nelaimių. Šimtai kauniečių iš jos sužinojo, kaip elgtis ekstremaliose situacijose, kaip išvengti gaisrų, kaip elgtis ant ledo, ir susimąstė.

"Aišku, visiems įdomiausia, kai būna supažindinami su ugniagesių darbo aplinka – poilsio zonomis, "liftu", garažu, gaisrine technika ir gaisrų priežastimi tapusiais parodėlės eksponatais", – kalbėjo pretendentė į Metų kaunietes.

Dž.Vaitkevičienės net ir hobis susijęs su gelbėjimu. Ji labai myli gyvūnus, ypač rūpinasi beglobiais. Su ugniagesiais gelbėtojais yra dalyvavusi ne vienoje gyvūnų gelbėjimo operacijoje.
"Savanoriaudama vienoje gyvūnų globos organizacijoje, kviesdavausi ugniagesius į pagalbą dėl šunelių, įkritusių į neuždengtus šulinius, kačiukų, kurie buvo per aukštai įsiropštę į medžius, gulbių, žiemą įšalusių vandens telkiniuose, dėl per pavasario polaidžius ant ledo lyčių besiblaškančių laukinių gyvūnų", – vardijo specialistė.

Kaip jau supratote didžiąją dalį laisvalaikio ji skiria gyvūnų globai ir jiems tinkamų namų paieškai. D.Vaitkevičienę namuose pasitinka šuo ir trys katinai, kurie kadaise buvo benamiai.
"O kiek gyvūnų, kurį laiką mano trumpai globotų, dabar visam laikui įsikūrė giminių, artimųjų, bendradarbių ar šiaip pažįstamų namuose! Apie jų likimus galėčiau pasakoti nesustodama", – net nebandė skaičiuoti pašnekovė.

Ją galima užtikti ir mezgančią. Bet spintoje mezginių – mažokai. Beveik viską išdovanoja. Ir jokiu būdu nedovanokite skintų gėlių – liksite nesuprasti. Dž.Vaitkevičienė yra ne tik žmonių, gyvūnų, bet ir augalų mylėtoja.

Jurga Banienė

Užeigėlės ir sulčių baro sveikos mitybos šalininkams savininkei svarbu, kad pas ją atėję klientai pasikrauna gerų emocijų, gauna patarimų, receptų. Didesnės viešumos ji nesiekia.
"Vaikai manęs klausia: mama, galime tave vadinti verslininke? Sakau, galite vadinti ir verslininke, ir valytoja, ir indų plovėja, nes viską plaunu pati, ir morkų nešiotoja. Man asmeninės garbės ir visuomenės dėmesio nereikia, tad į darbą su aukštakulniais nevaikštau. Jeigu patekčiau į jūsų renginio finalą ir reikėtų dalyvauti šventėje, turėčiau bėgti į parduotuvę, nes neturiu šventinių batelių", – juokėsi moteris.

Užėjus pas ją nebūtina pirkti. Galima užsukti ir vien patarimo. Ar pasivaišinti sultimis. Morkų sultimis ji nemokamai vaišina senjorus. Ketvirtadieniais kaunietė rengia sveiko maisto gamybos kursus.

Užeigėlės atmosfera tikrai ypatinga. Būdama blogos nuotaikos J.Banienė prie maisto stengiasi nesiliesti. Daro tai tik gerai nusiteikusi. Ir tai veikia klientus, teigė moteris. "Pavyzdžiui, gamindama kokteilius dažnai dainuoju dainą "I believe I can fly". Ir tikrai, žmonės, kokteilį išgėrę, išeina būdami pakiliai nusiteikę, tarsi ant sparnų", – sakė J.Banienė.

Jai itin įstrigo situacija, kai vienas senjoras, pasivaišinęs morkų sultimis, nusiėmė kepurę ir nulenkė prieš ją galvą. "Ne viskas pinigais matuojama", – akcentavo savo verslo filosofiją kaunietė. Nuoširdus atsidėkojimas neretai vertesnis už finansinį atlygį.

Iki imdamasi savo verslo ji dirbo finansininke. Sveika mityba domėtis pradėjo norėdama atsikratyti mieguistumo. Kiek save atsimena, visuomet labai daug miegodavo.


Sau dirbti paskatino kitų požiūris į ją pačią. "Kurioje tik įmonėje esu dirbusi, ilgainiui daug kas susidarydavo įspūdį, kad esu jos vadovė. Dirbdavau taip, kaip sau. Būdavau idėjų generatore. Ėmiau galvoti, kodėl idėjų negaliu galvoti savo verslui?" – kalbėjo J.Banienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KaunieteX

KaunieteX portretas
Juokaujat?

tai kad

tai kad portretas
Nėra už ką balsuoti

na

na portretas
nejau jau nera kam suteikti kaunietes vardo izymesniu nei viet tam kad myli gyvunus ,idomu bet kartu ir liudna ,juk tiek pasiaukojanciu zmoniu yra kurie vardan zmoniu atsiduoda savo jedgas ,laika ,/o cia taii nesuprantu jau ,/
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių