Vietos į Kauno vasaros stovyklas buvo „iššluotos“ akimirksniu: skelbia papildomą registraciją

  • Teksto dydis:

Matant milžinišką poreikį mažųjų kauniečių užimtumui, Kauno savivaldybė skelbia papildomą registraciją į vasaros stovyklas. Miestas finansuos kelias dešimtis dienos stovyklų bei savaitinių veiklų su nakvynėmis. Jų laukia įtraukiančios edukacijos, žygiai, sportinės veiklos, aktyvios pramogos, kelionės bei kūrybinės dirbtuvės. Registracija internete startuos jau birželio 21 d.

Pirmuoju registracijos etapu gegužės viduryje visos 3 tūkst. vietų į vasariškus nuotykius buvo „iššluotos“ akimirksniu, todėl Kauno savivaldybė nusprendė finansuoti papildomas stovyklas. Iš viso suplanuota 19 dieninių pamainų ir 8 – su nakvynėmis.

Planuojama priimti beveik 700 mokinių. Tam iš miesto biudžeto skirta daugiau kaip 93,4 tūkst. eurų. Trečdalis jų vaikams iš socialiai jautresnių grupių – visiškai nemokamos.

Registracija prasidės birželio 21 dieną nuo 9 val. Savo atžaloms vasaros nuotykius galės rinktis tik tėveliai, kuriems nepavyko sėkmingai užsiregistruoti gegužę.

1–11 klasių Kauno mokyklų auklėtiniai į norimas veiklas registruojami internetu per platformą vaikai.kaunas.lt.

13 nevyriausybinių organizacijų nuo birželio 25 iki rugpjūčio 30 dienos kvies į turiningas ir įtraukiančias veiklas: nuo kūrybinių dirbtuvių, sporto žaidynių iki turistinių žygių ar net dešimties dienų ekspedicijos laivais. Vasarotojai išbandys edukacijas, įvairias meno kryptis, aktyviai leis laiką, lankys muziejus ir keliaus po Lietuvą: tyrinės gimtąjį Kauną, pažins Rusnės, Klaipėdos, Zarasų, Kėdainių ir Alytaus apylinkes.

Aktyvų laisvalaikį mėgstančių jaunuolių laukia turistiniai žygiai ir išgyvenimo gamtoje pamokos: pažintis su kompasu ir žemėlapiu, virvių panaudojimas ir mazgų rišimas, palapinių statymas, laužo įkūrimas. Vaikams suplanuotas ir platus spektras sportinių veiklų: gimnastika, plaukimas, dziudo, krepšinis, tinklinis, futbolas ir kiti žaidimai.

Norintieji gilinti žinias apie valstybės valdymą ir krašto apsaugą, galės aplankyti LR Prezidentūroje įsikūrusį Valstybės pažinimo centrą bei Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalioną Rukloje.

Besidomintys menu, lavins kūrybiškumą ir įgūdžius kurdami skulptūras, piešdami, tapydami, tyrinėdami ir susipažindami su profesionalių menininkų darbais. Speciali stovykla lauks svajojančių tapti fotografais – vaikai mokysis šio meno pagrindų ir žanrų.

Per teorinius ir praktinius užsiėmimus moksleiviai mokysis suvokti teisinės sistemos principus bei vertybes, ugdys finansinį raštingumą. Tarp jų numatyta ir pramogų – kinas, boulingas, batutai ir net linksmybės dažasvydžio aikštelėje.

Vaikų lauks ir pažintis su žymiausiais Kauno bei šalies muziejais. Apsilankyti kvies Lietuvos zoologijos ir VDU Botanikos sodai, Vytauto Didžiojo karo muziejus, Lietuvos sporto, Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės, Lietuvos valstybinio lėlių teatro Lėlių bei Lietuvos jūrų muziejai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai bortoseviciu paleido

Tai bortoseviciu paleido portretas
matyt dirbz stovykloje fizruku!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių