Demokratijos už grotų grimasos: su recidyvistu, įlipusiu į 25 metrų bokštą, derėtasi apie valandą

  • Teksto dydis:

Paaiškėjo, kad antradienį specialiosios tarnybos skubėjo į Pravieniškes net du kartus. Apie 10 val., kaip jau rašyta, – gelbėti Pravieniškių 1-ajame kalėjime dirbančio pareigūno, kurį sužalojo, kaip įtarta, nuo kvaišalų apsvaigęs atviro tipo bausmės atlikimo vietos nuteistasis. O dar po dviejų valandų jau į Pravieniškių 2-ąjį kalėjimą kartu su specialiosiomis tarnybomis skubėjo ir ugniagesių gelbėtojų autokopėčios. Nors šios sumaišties kaltininkas reikalavo, kad pas jį atvyktų Lietuvos kalėjimų tarnybos vadovybė bei žurnalistai.

Apie pastarąjį įvykį pranešė Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, 11.57 val. gavusi pranešimą, kad Pravieniškių 2-ajame kalėjime ant bokšto – apie penkių metrų aukštyje užlipęs asmuo, kuris grasina nušokti žemyn.

Po tokio pranešimo į šią įkalinimo įstaigą pasiųstos ir Kaišiadorių ugniagesių gelbėtojų turimos apie 30 metrų aukščio autokopėčios.

Tiesa, po septynių minučių jos dar pakeliui į įvykio vietą atšauktos, nes pagalbos šaukęsis Pravieniškių 2-ojo kalėjimo pareigūnas pranešė, kad „kaskadininkas“ nulipo pats.

Lietuvos kalėjimų tarnybos atstovė patikslino, kad minėtas asmuo laikė įtampoje minėtos įkalinimo pareigūnus ne septynias minutes, o apie valandą. Ir viskas vyko gamybinėje šio kalėjimo teritorijoje, o sumaištį sukėlęs asmuo – dirbantis nuteistasis, iki šiol gerai charakterizuotas ir nebuvęs agresyvus.

Asociatyvi BNS nuotr.

Tačiau antradienį apie 11 val. šis 36-erių metų kalinys, kurio biografijoje – jau 23 teistumai už vagystes, įsilipęs į minėtą apie 25 metrų aukščio gamybinės teritorijos apšvietimo bokštą ir ėmė reikalauti iškviesti jam Lietuvos kalėjimų tarnybos vadovybę bei žurnalistus – kad jam būtų atsakyta, kodėl jis neperkeliamas į lengvesnę grupę. Daugiau kaip 20 kartų teistas recidyvistas piktinosi, kodėl tebėra paprastoje grupėje. Jo manymu, geru savo elgesiu bei darbu jis nusipelnė būti perkeltas į lengvesnę.

Dėl viso pikto iškvietus į įvykio vietą greitosios medikus bei ugniagesius gelbėtojus, pradėtos derybos su maištininku. Su juo apie valandą bendravo pats Pravieniškių 2-ojo kalėjimo viršininkas. Ką jis šių derybų metu pažadėjo įsilipusiajam į bokštą – neaišku, tačiau galiausiai maištininkas nulipo žemyn pats. Ir iš karto pateko į psichologų glėbį. Po šių pokalbio su maištininku, anot Lietuvos kalėjimų tarnybos atstovės, dėl šio išsišokimo jo nuspręsta nebausti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Snaiperį \\\\\.../////

Snaiperį  \\\\\...///// portretas
ir "derybos" baigtūsi per 1 sek.

a tai dar derejosi

a tai dar derejosi portretas
nupurtytu gaidi i tiek deloff

senas kavenskas

senas kavenskas portretas
jau pabodo kartotis - kol bilotų merga neatsiims iš cheminės valyklos savo tautinio kostiumo su ,,rūtų vainikėliu'' ir jo neapsivilks - visi jos sprendimai ir įsakymai nieko verti !
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių